Борислава Люканова

Моята лична история и защо създадох Издателство „Вдъхновения“

Казвам се Борислава Люцканова.  Влюбена съм в живота и в положителните емоции.  Ревностен последовател съм на здравословното хранене и обожавам да експериментирам с нови неща – в кухнята, в красотата, в ежедневието въобще. Обичам предизвикателствата и добрите каузи и винаги съм готова да работя за да ги сбъдна.

Както и при повечето жени, така и при мен, интересът към здравословното хранене се появи след раждането на първото ми дете. Започнах да търся информация за здравословно и трайно справяне с килограмите след бременността.  Изведнъж пред мен се откри напълно нов и неподозиран свят.

Преди бях човек, който работеше на 12-часов работен ден, щедро полят с убийствена доза кафе и ужасяващо количество цигари. Сега се превърнах в изцяло нов човек. Спорта започна да заема все по-важна роля в живота ми, храня се с красива, вкусна и здравословна храна, енергията ми се повиши значително.

Все още работя на 12-часов работен ден (защото обичам безкрайно това, което правя), положението с килограмите е почти овладяно след две раждания (почти, защото както всяка жена и аз искам да изчезнат още един два-килограма, за да бъда идеална).

През 10-те години между „преди“ и „сега“ минах през много хранителни режими. Започнах с оптималното хранене на Патрик Холфорд, разделно хранене, минах през суровоядство и веганство, последвано по необходимост от палео хранене… водещият мотив да премина през всички тези режими за мен беше здравето, но и любопитството.

Обожавам веганската храна! И все още тя е водеща в менюто ми. Това своеобразно хранително пътешествие ми даде ясна представа за плюсовете и минусите на всеки хранителен режим. Днес продължавам да изучавам всички останали хранителни режими, но вече мога да кажа, че разбирам кое е добро лично за мен и кое не е.

За съжаление през целия път, който изминах, имаше многобройни свидетелства, че с глутена не се разбрахме. На няколко пъти захранвах с глутен и последствията се оказаха повече от трагични. Така сбъднах мечтата си да произвеждам безглутенови торти, бонбони и шоколад. Днес управлявам магазин, който е царство на здравословната храна, интересните и цветни подправки и доброто обслужване. Моят живот се превърна в кауза и мисия. Аз работя докато се забавлявам и правя това, което най-много обичам – правя и говоря за качествената храна.

В тази мисия се включи естествено и първата ми голяма страст – книгите. Създадох Издателство „Вдъхновения“. Нашите книги вдъхновяват хората да направят по-добрия избор за себе си, като постигат по-добро качество на живот и се справят с трудните ситуации по естествен начин.