Рецепти

Лимонов пай

Възможността да направиш торта с 3 – 4 съставки, да направиш паста без яйца, с няколко думи–да използваш минимум продукти, които да съчетаеш правилно и при това, без да правиш компромис с вкуса! Дори напротив, да опитомиш съставките, да подчертаеш вкусовете и да сготвиш така, че не само всеки да поиска допълнително, но и да чуваш „Ммм” на всяка хапка! Ето, това е истинското признание и  радост за готвача!

Но най-вече да готвиш с любов и удоволствие, е магия. Отпуснете се и се подчинете, оставете я да ви завладее, усмихнете се и влезте в кухнята. Нека заедно да приготвим един лесен и много вкусен пай.

By Vdahnovenia

Кокосов чиа пудинг

Здравейте, приятели,

След дълго отсъствие днес искам да ви представя една великолепна закуска! Лека, ефирна и изключително подходяща както за разтоварване след многото празнични трапези, така и за захранване след почти всички пречистващи режими и терапии, разбира се и за енергийна закуска за труден ден, изпълнен с много отговорности и ангажименти, а защо не просто една обикновена закуска за много настроение.

By Vdahnovenia

Бърз диетичен сладкиш със сезонни плодове

Обичам моментите тишина рано сутрин. Особено когато стана много рано преди всички и ме обхване музата за домашни бисквити. Няма нищо по-уютно от ухаеща на домашни бисквити кухня. А най-голямата награда за всеки готвач е, когато види колко бързо изчезват. Харесва ми да правя домашни бисквити не само, за да зарадвам семейството, и не само, за да пробвам някакви нови комбинации.  Макар и не винаги да са нискокалорични и дори понякога с кафява захар, поне знам какво съм сложила вътре! Или по-точно знам какво не съм сложила – хидрогенирани мазнини, соев лецитин и прочее от компанията.

Ето какво ми хрумна да направя с трохите и изостанало бурканче от кокосова сметана (спокойно можете да замените със заквасена сметана, ако предпочитате). Резултатът беше един ефирен свеж десерт. Идеален за следобедно разхлаждане и подслаждане.

Надявам се да се престрашите да пробвате.

By Vdahnovenia

Супа с кълнове от леща

Всички се чудим как да накараме малките деца да хапват повече полезни и пълноценни храни. Моите деца обичат почти всички плодове и зеленчуци, пият зелени смутита със спирулина и още много други, но това не ме отказва от амбицията да се опитвам да им предлагам още и още интересни продукти като кълнове, лук, чесън, лимонов сок, и т.н.

Ето и варианта за днес - супа с кълнове от леща!

By Vdahnovenia

Цветна зеленчукова супа с микс от семена и годжи бери

Много е лесно да имаме ароматна и питателна зеленчукова за обяд, без да сме се въртели особено много време в кухнята.

На много хора им е трудно да си представятвкусна супа без фиде, яйце и кубче бульон, но повярвайте ми, това е съвсем лесно постижимо.

Как да го направим, кои са важните моменти и вариантите за по-богато овкусяване, прочетете долу.

Ето моя вариант за лека и апетитна зеленчукова супа. Ако някоя от съставките не ви харесва, просто я пропуснете. Ако пък съм пропуснала някои от любимите ви зеленчуци, моля, чувствайте се свободни да редактирате рецептата. Желанието ми е да акцентирам повече на начина на приготвяне и вариантите на последващо овкусяване отколкото на самото съдържание.

By Vdahnovenia

Канелени безглутенови палачинки с кленов сироп и кокосова пудра захар

Канелени безглутенови палачинки с кленов сироп и кокосова пудра захар

Моята представа за идеална неделна, мъъъързелива и много вкусна семейна закуска почти винаги е свързана... със сладки палачинки. А вашата?

Представете си палачинки колкото здравословни, толкова и вкусни. Представете си палачинки, с които можете да закусите без никакви притеснения. Палачинки, които не са пържени, а печени, палачинки, в които няма захар, и палачинки, в които няма глутен! Освен това се приготвят много лесно.

By Vdahnovenia

Цветни палачинки

На всеки му се случва да зацикли с менюто. Ежедневните задачи ни увличат и често избираме между рецепти, които изискват минимум усилия и време.  Харесваме си 4 – 5 и ги въртим в различна последователност и комбинативност. Да не говорим за хората, които по принцип не обичат да експериментират и да готвят. Оказва се обаче, че варианти за разнообразяване на менюто има колкото искаш, при това не особено трудоемки, стига само да можеш да разчупиш стереотипа. Но по-важното ми откритие днес, е, че ако сте зациклили с менюто, то неминуемо сте зациклили и в някоя друга област от живота си. Помислете, огледайте се и поработете върху себе си.

Междувременно да спретнем едни цветни палачинки.

By Vdahnovenia

Vdahnovenia

  28 Recipes      0 Reviews      0 Favorites   

Lubo

  0 Recipes      0 Reviews      0 Favorites   

vdahnovenia

  14 Recipes      0 Reviews      0 Favorites   

Close