Предполагам, че дори и да не си върл фен на здравословното хранене, все някак си новите термини от последните тенденции в храненето са стигнали до теб и съм убедена, че са успели да предизвикат любопитството ти или най-малко учудването ти.

В днешно време всички говорят за черва, или по точно за пропускливите черва. Питаш се защо пък точно тази тема стана толкова актуална.

Изпитваш ли затруднения в аптеката, когато си купуваш пробиотик след антибиотика, който ти се наложи да изпиеш, за да се справиш с гадния грип тази зима, и фармацевтът ти те попита „Пробиотикът с пребиотик ли да е съчетан?“
Пребиотик… Какво е пък това? Още нещо си изпуснал на здравния небосклон….
Да, факт е, че нещата се променят бързо! Науката за холистичното здраве напредва с мощни темпове. И е факт, че ако искаме да сме здрави, вече се налага да се образоваме сами, защото в медицинската система в България нещата се случват много, много бавно.

Ако искаш да разбереш
– защо темата за пропускливите червата стана толкова „модерна“ и наистина ли е важно точно червата ми да са в перфектна форма,
– какво са ферментиралите зеленчуци, пребиотиците, пробиотиците,
– какво всъщност е това микробиом и защо ме касае, точно мен
– каква е тази истерия около глутена – та нали баба ми е яла все неща с глутен,
– как да намаля стреса,
– как да сваля тези досадни 5 килограма, които си нося от х на брой години,
– как да имам повече енергия и
– как най-накрая да разбера какво всъщност е добро за мен и какво – не…
Тази книга ще те въведе в сложната материя, ще отговори на всичките ти въпросителни за килограмите, последните тенденции на здравния небосклон и ще ти обясни всичко на нормален български език, без да те тормози с излишна терминология.
И не, няма да станеш нутриционист, след като прочетеш книгата, но ще успееш да разбереш как правилно и без много усилия да се погрижиш за себе си. Точно за да не ти се налага да пиеш антибиотик, за да се справиш със следващия грип.
Успех!
Аз и екипът ми сме с теб!

прочети още: 8 супер енергийни и детоксикиращи храни и напитки