Борислава Люканова

Моята лична история и защо създадох Издателство Вдъхновения

Казвам се Борислава Люцканова.  Влюбена съм в живота и в положителните емоции.  Ревностен последовател съм на здравословното хранене и обожавам да експериментирам с нови неща – в кухнята, в красотата, в ежедневието въобще. Обичам предизвикателствата и добрите каузи и винаги съм готова да работя, за да ги сбъдна.

Както и при повечето жени, така и при мен, интересът към здравословното хранене се появи след раждането на първото ми дете. Започнах да търся информация за здравословно и трайно справяне с килограмите след бременността.  Изведнъж пред мен се откри напълно нов и неподозиран свят.

Преди бях човек, който работеше на 12 часов работен ден, щедро полят с убийствена доза кафе, стрес и малко часове сън, което разбира се водеше до осезаема липса на енергия и съпътстващо лошо настроение. Сега се превърнах в изцяло нов човек. Спорта заема все по-важна роля в живота ми, храня се с красива, вкусна и здравословна храна, енергията ми се повиши значително.

Все още работя на 12 часов работен ден (защото обичам безкрайно това, което правя), положението с килограмите е почти овладяно след 2 раждания (почти, защото както всяка жена и аз искам да изчезнат още един два килограма, за да бъда идеална).

През 10-те години между „преди“ и „сега“ минах през много хранителни режими. Започнах с оптималното хранене на Патрик Холфорд, разделно хранене, минах през суровоядство и веганство, последвано по необходимост от палео хранене… водещият мотив да премина през всички тези режими за мен беше здравето, но и любопитството.

Обожавам веганската храна! И все още тя е водеща в менюто ми, но не се ограничавам с догми. А и с времето се наложи да мина през няколко противовъзпалителни режима, които налагат употребата и на храни от животиснки произход. Това своеобразно хранително пътешествие ми даде ясна представа за плюсовете и минусите на всеки хранителен режим. В последствие надградих и личният си опит с научни доказателства, като завърших и нутрициология. Днес продължавам да изучавам всички лечебни и здравословни хранителни режими, но вече мога да кажа, че разбирам кое е добро лично за мен и кое не е. Защото има много специфики, с които трябва да се съобразяваме избирайки “най-подходящият” за нас режим.

За съжаление през целия път, който изминах, имаше многобройни свидетелства, че с глутена и млечните не се разбрахме. Въпреки всички отрицателни медицински тестове за непоносимости и чувствителности. На няколко пъти след захранване последствията се оказаха повече от трагични. И това ме отведе до сбъдването на още една мечта – да произвеждам безглутенови торти, бонбони и шоколад. А към настоящият момент съм създател и на първите безглутенови продукти за домашно печене Yummy natural. Те са създадени с много любов, фокус върху вкуса и прецизност в подбора на съставките. И се харесват изключително много, не само от почитателите на безглутеновото хранене. Което е истински комплимент за работата ми. Моят живот – личен и професионален, се превърна в кауза и мисия. Аз работя докато се забавлявам и правя това, което най-много обичам. Работата ми помага на хора, като мен, които имат нужда да подобрят здравословният си статус по естествен, ефективен и природосъобразен начин на живот.

В тази мисия се включи естествено и първата ми голяма страст – книгите. Създадох Издателство Вдъхновения. Като нутрициолог, подбирам и заедно с екипа ми издаваме, научно доказани и ефективни стратегии за справяне с определени здравословни проблеми.  Нашите книги вдъхновяват хората да направят по-добрия избор за себе си, като постигат по-добро качество на живот и се справят с трудните ситуации по естествен начин.

2 коментара. Leave new

  • Маргарита Богданова
    февруари 28, 2021 7:40 am

    Добро утро! Току що се запознах с вашето издателство , с вас и вашата работа. Впечатлена съм. Сякаш ви познавам. Поздравявам ви! Имам нужда от някои от книгите.

    Отговор
    • Добро утро 🙂
      Радваме се да се запознаем 🙂
      Ако имате нужда да отговорим на някои въпроси по книгите – сме на раположение. Предполагам, че се чудите с коя да започнете 🙂 Понеже често читателите ни споделят, че точно тук е голямата им дилема.
      Можете да се свържете с нас на телефон 0887 554 661.
      Прекрасна недея от нас 🙂

      Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed