ИНОВАТИВНА, ПРОГРЕСИВНА, ОБЕЩАВАЩА – рецензия на книгата „Тиреоидит на Хашимото“ от Изабела Уенц

автор: д-р Радослав Тошков, DeTox Center 

Започвам с откровено признание за изненадата, която тази книга предизвика у мен. Когато приех да дам своята оценка за нея, имах скептичните очаквания за поредния бестселър, базиран на сърцераздирателна лична история с, разбира се, щастлив край.

Изабела Уенц, наистина ни разказва своята история, която далеч надхвърля поредната рецепта за правилен начин на живот. Авторката се хвърля в дълбините на алтернативната медицина и ползвайки дългогодишния труд и успехи на много учени, разкрива причините, водещи до разстройство в имунните процеси. Тази книга е фокусирана върху синдрома на Хашимото, като личен мотив, но фактически обхваща много пластове от разрушеното здраве в нашето съвремие: чревна система, метаболизъм, токсини и детоксикация, хормонална система, непоносимости, имунитет и автоимунни процеси, хранене и т.н.

За мен бе истинско удоволствие да открия толкова общи неща между моята медицинска практика и всички описани в книгата диагностични и лечебни практики.   

„Първопричината” е показателна за смелостта да разкажеш на целия свят, че синдромът на Хашимото не е присъда, и да вдъхнеш увереност на  милионите диагностицирани, че изходът от това автоимунно заболяване е изцяло в ръцете на всеки болен.

Адмирации към Изабела Уенц за начина, по който ни поднася своята собствена история, без излишно да натрапва фанатични методики, без да отрича и насажда лично мнение и безпочвени обещания. В същото време окуражава всеки да наблюдава и изследва себе си, за да разреши “пъзела” на собственото си здраве.

Можете да поръчате книгата от тук: >>> http://bit.ly/2jKR1FW

Кого засяга болестта Хашимото?

 

 

Д-р Радослав Тошков

Детокс Център

 

Прочетете още: Какъв е капанът на автоимунните заболявания?