Протеинови трюфели с вкус тиква и лате –
веган, без глутен и без захар

Тези трюфели с тиква – красиви, вкусни и много лесни за приготвяне!
Всичко, което трябва да направиш, е да комбинираш всички съставки (без шоколада и кокосовото масло) в купа или с блендер и да оформиш топчета. Ако обичаш експериментите, може да замениш някоя от съставките и пак ще се получи интересен вкус.

Необходими съставки:
  • 150 грама пюре от тиква
  • 2 супени лъжици от любимият ти тахан (препоръчвам лешников тахан)
  • 50 грама ядки, натрошени – орехи, бадеми, лешници или микс
  • 2 супени лъжици кленов сироп – винаги използвам клас А
  • 2 супени лъжици растителен протеин на прах – аз използвам от коноп
  • подправки (канела,  джинджифил, индийско орехче, карамфил)
  • 1 супена лъжица нес кафе
  • 1 супена лъжица кокосово брашно
  • 100 гр натурален шоколад – използвам Кето шоколад с 92% какао на Yummy Natural
  • 3 супени лъжици кокосово масло

По желание и за нанасяне на завършващ щрих: счукани ядки (шамфъстък, лешник или бадеми), счукани какаови зърна, пчелен прашец, кокосови стърготини за поръсване.

Начин на приготвяне:

Смели ядките на брашно в блендер с S-образен нож. Добави останалите съставки, но без шоколада. Разбий отново до меко тесто. Когато тестото е готово, форми топчетата от него и ги остави в хладилника за 10-15 мин, за да стегнат. 

През това време разтопи шоколада на водна баня. Извади топчетата от фризера и ги потопи в шоколада. Ако искаш да украсиш трюфелите, може да си подготвиш предварително счукани ядки, кокосови стърготини, пчелен прашец и/или какаови зърна. След като извадиш трюфелите от шоколада, веднага ги поръси с избраните съставки. Трябва да работиш бързо, защото шоколадът се втвърдява бързо. Постави готовите тиквени трюфели отново в хладилника за 10-тина минути.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed