Category: Закуски

Кокосов пудинг с горски плодове и чиа

Този кокосов чиа пудинг е един от най-лесните десерти, които сме приготвяли. Нужни са ни само три съставки, а крайния резултат е кремообразна, лека и здравословна закуска или десерт.

By vdahnovenia

Как да си приготвим Златно мляко

 За да си направим Златно мляко, първо е необходимо да приготвим паста от куркума. За това по-долу, като първа стъпка ви представяме рецепта за приготвяне на паста от куркума, която може да се съхранява до 2-3 седмици в хладилник. С тази паста може да приготвяте златно мляко, може да я добавяте към кисело мляко и овсени ядки, смутита, шейкове, или пък да я консумирате директно. За хора, които имат сериозни болки в ставите се препоръчва да консумират по една супена лъжица на ден.

Пастата с куркума и златното мляко са рецепти от Аюрведичната медицина, които е добре да се вземат всеки ден за пречистване на организма и черния дроб, за болни стави и за всички други нейни приложения.

По-надолу сме ви предложили още два начина да въведете паста от куркума в менюто си - като чай и в овесена каша.

By vdahnovenia

Бадемови бисквити

Представете си едни хрупкави ароматни бадемово-овесени бисквити от… бадеми, овесени ядки, малко фурми, ванилия и нищо повече. Семпъл, фин и наситен аромат! То се знае, че рецептата е лесна, така че да започваме:

By vdahnovenia

Два крема с по две съставки

Здравейте приятели!

Да, нямаше ме много дълго време. Имам чувството, че не съм писала цяла вечност! Вярвам, не сте решили, че съм се отказала от каузата здравословен живот! Неее, дори напротив! Мисля че изминалия период, беше едно добро изпитание, за мен и добра възможност да си сверя часовника! През тези няколко месеца, правих ремонт у дома и естествено ситуацията с кухнята беше леко сложна. Не, че се отказах да готвя и снимам, направих много снимки, но някак не намирах време  да ги публикувам и в един момент се оказа че съм изгубила memory картата и така 8 GB уникални фотоси потънаха в небитието! Честно, стана ми мъчно, защото се опитах да повторя някои от тях, но резултата не беше толкова вълшебен, както при оригиналите. Просто магията да сготвиш, композираш, стилизираш и преживееш снимката вече … я нямаше. И това неизбежно липсва и на снимката!

By vdahnovenia

Шоколадово смути

Една перфектна закуска за преди тренировка или просто едно свежо начало за един енергичен ден! А защо не и вкусно междинно похапване.

By vdahnovenia

Много лесен сладолед

За сладоледа няма сезон! Сериозно ви го казвам. Не веднъж съм си лекувала гърлото със сладолед. Знам че, на някой хора това не им помага, но при мен работи безотказно. Ако и за вас сладоледа няма сезон - пробвайте!

By vdahnovenia

Розово смути

Мамо, направи ми розово смути!

Напоследък дъщеря ми е на вълна розово. Съвсем нормално, разбира се! Та иска да правим розова торта, розово смути, розови сладки… За съжаление, розовата торта изчезна преди да успея да я снимам, но някой ден ще ви я покажа. Поне розовото смути е толкова елементарно, че може да се прави всеки ден за закуска или вместо следобеден десерт, та успях да го снимам.

By vdahnovenia

Close