Бейби картофки с хрупкава коричка

By vdahnovenia    

февруари 26, 2018

  • Cook: 20 mins

Ingredients

1 kg пресни или бейби картофки

1 с.л. картофено брашно

1 с.л. гхи (може и размекнато краве масло)

подправки по избор – аз използвах 2 супени лъжици пресен копър, 1 чаена лъжичка лют червен пипер и 1 чаена лъжичка хималайска сол

Directions

1Изпълнението е много лесно. Сварявате картофките на пара, като предварително малко сте ги посолили. Когато са готови, е добре да ги оставите да се охладят (ако искате да са пребиотични, поне 24 часа). Ако решите, можете да срежете картофките на половина или на четвъртина, за да имате повече хрупкава коричка.

2Охладените картофки разбърквате хубаво с предварително смесените подправки, масло и брашно и слагате да печете в керамична тавичка или върху хартия за печене. Не добавяте вода, защото тя ще стопи маслото и хрупкавата ви коричка ще изчезне!

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.