Канелени безглутенови палачинки с кленов сироп и кокосова пудра захар

By vdahnovenia  , ,

май 12, 2017

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 20 mins

Ingredients

Продукти за безглутеновите палачинки:

1 cup безглутеново брашно*,

2 cups бадемово мляко (или вода),

1 tsp бакпулвер,

1/2 tsp сода бикарбонат,

2 tbsp кокосово масло,

1 tsp (или повече) канела,

1/4 tsp стевия на прах,

1/2 tsp натурален екстракт от ванилия

Продукти за кокосовата пудра захар:

4 tbsp кокосови стърготини.

Directions

Приготвяне на палачинките

1Смесете всички сухи съставки и разбъркайте.

2Добавете и останалите продукти за палачинките и разбийте добре на ръка или с помощта на миксер. Трябва да получите смес с гъстотата на боза. Тъй като тапиоката набъбва много, ако е необходимо, просто налейте още бадемово мляко или вода.

3Слагайте по малко от сместа в предварително загрят тиган – за предпочитане с керамично покритие. Ако се притеснявате, че ще залепнат, напръскайте с кокосово масло, преди да сложите от сместа.

4След минута обърнете палачинката и печете, докато и от другата страна стане готова Не прегаряйте палачинките. Трябва да имат леко карамелен, а не кафяв загар. Разбира се, можете да използвате и друга мазнина, но студено пресованата кокосова мазнина е най-устойчивата растителна мазнина за готвене. Това означава, че при нагряване (дори и на висока температура) не гранясва и не образува трансмазнини и вредни радикали.

За кокосовата пудра захар:

1За да приготвите кокосовата захар, смелете кокосовите стърготини в кафемелачката за 3 – 4 секунди. Не продължавайте с меленето твърде дълго, защото кокосовите стърготини ще станат на кокосово масло и няма да получите търсения ефект.

Сглобяване:

1Гарнирайте палачинките с кленов сироп на вкус и кокосовата пудра захар.

Моята представа за идеална неделна, мъъъързелива и много вкусна семейна закуска почти винаги е свързана... със сладки палачинки. А вашата?

Представете си палачинки колкото здравословни, толкова и вкусни. Представете си палачинки, с които можете да закусите без никакви притеснения. Палачинки, които не са пържени, а печени, палачинки, в които няма захар, и палачинки, в които няма глутен! Освен това се приготвят много лесно.

*Аз използвах микс от безглутеново брашно, в което имаше тапиока. Ако във вашето брашно няма, добавете 2 супени лъжици брашно от тапиока.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size4

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.