Лимонов пай

By Vdahnovenia  ,   

януари 12, 2018

  • Cook: 20 mins

Ingredients

Продукти за блата:

1 чаша бадеми

1 чаша фурми

1-2 с.л. кокосови стърготини за поръсване на формата

Продукти за крема:

2 чаши кашу

1/2 чаша кокосово масло – разтопено,

сока на 2 лимона (може да замените лимона с лайм)

1 чаша мед

1 ч.л. ванилия

Directions

1Смилате бадемите и фурмите и оформяте блата на дъното на форма за торта. За да не залепне,е добре да поръсите 1–2 супени лъжици кокосови стърготини предварително върху дъното на формата.

2За крема смесвате всичко и блендирате до получаване на пухкав крем. Ако е необходимо, добавете още малко лимонов сок, но внимавайте, защото по-течният крем се разбива по-лесно, но после може да се разтече, ако кашуто и кокосовото масло не са достатъчни.

3Изсипвате крема във формата за торта и оставяте в хладилника да стегне.

4По желание украсявате с лимонови резени и листенца мента. Да ви е сладко!

Възможността да направиш торта с 3 – 4 съставки, да направиш паста без яйца, с няколко думи–да използваш минимум продукти, които да съчетаеш правилно и при това, без да правиш компромис с вкуса! Дори напротив, да опитомиш съставките, да подчертаеш вкусовете и да сготвиш така, че не само всеки да поиска допълнително, но и да чуваш „Ммм” на всяка хапка! Ето, това е истинското признание и  радост за готвача!

Но най-вече да готвиш с любов и удоволствие, е магия. Отпуснете се и се подчинете, оставете я да ви завладее, усмихнете се и влезте в кухнята. Нека заедно да приготвим един лесен и много вкусен пай.

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.