Майонеза от покълнал слънчоглед или кашу

By Vdahnovenia  

февруари 26, 2018

Аз си направих майонеза от кашу, вие може да си я направите и от покълнал слънчоглед. Ето как става:

  • Cook: 10 mins

Ingredients

1 чаша накиснати слънчогледови семки или кашу

100 ml лимонов сок

50 ml зехтин

щипка сол

вода до получаване на желаната гъстота

Directions

1Изсипваме всичко в блендера и миксираме. Ако не разполагате с блендер, може да ползвате пасатор. Прехвърляте в стъклен съд и прибирате в хладилника. Така получената майонеза може да ползвате за сандвичи, крекери, спагети и за много други неща, включително дресинг за салата. За дресинг обаче ще трябва малко да поразредите с лимонов сок или вода. А можете да сервирате и на парти с микс от зеленчукови пръчици. Да ви е сладко!

 

Кой не обича руска салата? Като се замисля, не познавам такъв човек, може вие да познавате, но аз мисля, че такива хора са по-скоро рядкост. Странно, но още преди да започна да преценявам какво слагам в чинията си поради ред причини, за мен важните съставки в руската салата винаги са били  маринованите краставички, грахът и морковите. Погледнато сега, в руската салата няма много полезни неща, да не казвам, че от гледна точна на разделното хранене, което спазвам 99%, тази салата е абсурдна, но като се замисли човек, винаги може да намери комбинации и вариации. Е, размишленията ми по този въпрос естествено ме отведоха първо до майонезата. Майонезата сама по себе си не е лоша стига да:

  • нямате проблем с килограмите,
  • нямате проблем с холестерола,
  • направили сте я у дома с истински продукти,
  • комбинирали сте я правилно, което означава само с нескорбелни зеленчуци.
00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.