Сурова веган шоколадова торта с боровинки

By vdahnovenia  

май 12, 2017

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 25 mins

Ingredients

Продукти за блата:

200 g бадеми (предварително накиснати във вода и дехидрирани),

150 g боровинки,

100 g какаови зърна,

7-8 фурми,

кокосови стърготини за поръсване на формата.

Продукти за крема:

8 tbsp семена от чиа,

600 ml оризово или соево мляко,

1/2 tsp натурален ванилов екстракт,

200 g фурми, без костилките,

3 tbsp сурово какао, на прах,

3 tbsp течно кокосово масло.

Directions

1В кухненски робот с S-образен нож смелете първо какаовите зърна, а после добавете и всички останали продукти за блата. Продължете разбиването, докато сместа придобие консистенцията на тесто.

2Поръсете формата за торта с кокосовите стърготини. Отгоре разпределете равномерно тестото.

3Сложете в хладилника, за да стегне.

Проготвяне на крема

1Смелите на брашно семената от чиа, след което ги накиснете в млякото за около 10 – 15 минути.

2Сложете фурмите в блендера заедно с накиснатите семена от чиа и останалите продукти. Миксирайте до получаване на пухкав крем.

Сглобяване на тортата

1Извадете охладения блат и намажете с половината от крема. Върнете тортата и останалата част от крема в хладилника и оставете за минимум 30 минути.

2Извадете тортата и с останалата част от крема шприцовайте малки розички или някакви други желани фигури. Bon appetite!

00:00

Nutrition Facts

Serving Size12

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.