Сурово Тирамису (веган и без глутен)

By vdahnovenia    

април 3, 2018

Тази рецепта заслужава особено внимание, защото се приготвя сравнително лесно, а резултата е не само сполучлива алтернатива на любимото тирамису, но дори го надминава. В същото време е без млечни продукти и глутен. Сигурни сме, че направите ли го веднъж ще повторите много скоро.

  • Prep: 20 mins

Ingredients

Бишкотен слой (основа)

1 чаша орехи

3/4 чаша натурални фурми

1/4 ч.л. нес кафе на прах

2 с.л. кокосово масло, разтопено

2 с.л. топла вода

1 ч.л. ванилов екстракт

1/4 ч.л. сол

Шоколадов мус-слой

3/4 чаша орехи, предварително накиснати*

3/4 чаша сурово кашу, предварително накиснато*

3/4 чаша фурми

5 с.л. кленов сироп

6 с.л. неподсладено ванилово бадемово мляко

4 с.л. кокосово масло, разтопено (или 1 с. л. разтопено какаово масло вместо 1 с. л. кокосово масло за по-интензивен и дълбок аромат на шоколад)

3 с.л. какао на прах

1 ч.л. екстракт от ванилия (или ¼ л. натурална ванилия)

1½ ч.л. нескафе (или малко повече – за по-силен вкус)

1/2 ч.л. сол

Крем слой

1/2 чаша сурово кашу, предварително накиснато*

1/4 чаша неподсладено ванилово бадемово мляко

2 с.л. кокосово масло, разтопено

2 с.л. кленов сироп

1 ч.л. ванилов екстракт (или ½ ч. смляна натурална ванилия)

1/4 ч.л. сол

Покритие

2 с.л. какао на прах

2 с.л. какаови зърна за поръсване

Directions

За основата

1Сложете всички съставки на основния слой в кухненския робот, за да ги комбинирате в лепкава смес. Изсипете я във форма за торта с малък диаметър (15-18 см) и натиснете надолу, за да се получи равна основа. Поставете във фризера, докато работите по следващата стъпка.

За шоколадовият мус

1Смесете всички съставки за шоколадовия мус в мощния кухненски робот и мелете до получаване на гладка еднородна смес. Изсипете върху основата. Поставете формата отново във фризера, докато работите по следващата стъпка.

За крема

1Почистете блендера си и сложете всички съставки за крем слоя и бъркайте до получаване на гладка смес. Сложете тази смес върху предния слой във формата за торта, като внимавате да я разпределите леко и равномерно, а не я излеете наведнъж, така че слоевете да се смесят. Загладете горната част. Покрийте тавата и замразете за 6 часа или за една нощ.

За украса

1Преди да сервирате, поръсете отгоре с малко какао на прах и няколко счукани какакови зърна. Дръжте тортата замръзнала до сервиране.

* За предварително накисване на ядките: поставете в стъклена купа, покрийте с вода, и оставете да киснат 4 часа (или за една нощ в хладилника). След това отцедете и изхвърлете водата. Изплакнете ядките.

 За бързо накисване, залейте с топла вода и накиснете за 15 минути, след това отцедете и изхвърлете вода. (Забележка: тази техника не запазва хранителните стойности на ядките, както при традиционната техника на накисване по-горе).

Допълнителна забележка: целта на накисването на ядките е да се активират и да се омекотят, за да се смелят в гладка, подобна на чийзкейк, консистенция. Подходящите техники за накисване също така увеличават усвояването им от организма, като обогатяват състава на ядките с ензими, витамини и минерали.

Ако желаете да пробвате нашата рецепта за уникално тирамису можете да закупите всички продукти (без ядките и ванилията) с 5% отстъпка и безплатна доставка ето тук.

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator at webmaster@vdahnovenia.bondingandsealing.co.uk to inform them of the time this error occurred, and the actions you performed just before this error.

More information about this error may be available in the server error log.