Триетажна, сурова, 100% здравословна торта

От vdahnovenia    

май 12, 2017

  • Време: 35 mins

Продукти

Блат 1

2 бадеми, смлени на брашно,

2 овесени ядки, смлени на фино брашно,

1/2 натурална ванилова есенция,

1/3 суров мед,

4 кокосово масло,

1 махлеб,

3 сладко от мандарини*,

малко бадемово мляко или вода, ако тестото е прекалено твърдо,

кокосови стърготини за поръсване на формата.

Блат 2

200 g натурални фурми,

1 бадеми, смлени на брашно,

30 g сурова какаова маса, разтопена на водна баня,

2 натурална портокалова есенция.

Блат 3 – съвършеният!!!

1 бадеми, смлени на брашно,

2 сушени боровинки,

2 лъжици мед,

1/2 лъжичка мед.

Начин на приготвяне:

Приготвяне на блат 1

1Смесете смлените бадеми, овесените ядки, махлеба и солта.

2 Добавете меда, кокосовото масло, ванилията и сладкото от мандарини. Разбъркайте в кухненски робот (или на ръка) до получаване на хомогенна, подобна на тесто смес. Ако е необходимо, добавете бадемовото мляко или водата.

3На дъното на форма за торта поставете кокосовите стърготини. Отгоре разпределете тестото и оформете кръгъл блат за торта. Докато приготвяте следващия, сложете готовия вече блат в хладилника, за да стегне.

Приготвяне на блат 2

1Почистете фурмите от костилките и смелете в кухненския робот.

2Когато се съберат на топка, разпределете сместа равномерно и добавете бадемите, портокаловата есенция и какаовата маса. Смелете до получаване на подобна на тесто смес.

3Извадете формата за торта от хладилника и разпределете втория блат върху първия. Върнете обратно в хладилника.

Приготвяне на блат 3

1Смелете всичко в кухненския робот и (ако успеете да не изядете всичко, докато извадите формата за торта от хладилника 🙂 ) оформете третия блат.

2Върнете в хладилника, за да стегне, и след изваждане украсете по желание. Да ви е сладко!

Простичките неща са най-гениални. Знам, че всички го знаем, но всеки път се изненадвам невъобразимо много, когато за пореден път се убедя в това. Причината...

Правя торта за 5-ия рожден ден на сина ми, а не съм имала време да обмисля нещата, да „комбинирам” вкусовете и да имам поне някакви идеи за рецепта. Ммм да, ще се съглася, че не е сериозно, нооо в своя защита ще кажа, че поне желание не ми липсва. И така, да започваме:

Прочети още: Супа с кълнове от леща

00:00

Хранителна информация

Порции10

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.