Фетучини от моркови с бадемова майонеза

От vdahnovenia  

май 12, 2017

  • Време: 20 mins

Продукти

Продукти за фетучините:

4 моркова,

сока на ½ лимон,

3 зехтин или орехово масло – студено пресовани, разбира се,

копър – за украса и по желание за соса,

Продукти за бадемовата майонеза:

1 чаша бадеми – предварително накиснати,

1 чаша вода,

сока на ½ лимон,

2 скилидки чесън,

3 зехтин или орехово масло – студено пресовани, разбира се,

щипка-две хималайска сол за усилване и концентриране на вкуса, но не повече,

1 с.л. хранителна мая – по желание. Придава повече характер на майонезата, но тя си става достатъчно вкусна и без нея, така че спокойно може да я прескочите. Аз по-често я правя без хранителната мая, въпреки че винаги имам в къщи.

Начин на приготвяне:

Приготвяне на фетучините

1Измиваме и обелваме морковите. Подготвяме фетучините с помощта на белачка за зеленчуци. Завъртайте на всеки 2-3 „обелвания”, за да станат вашите фетучини равномерни.

2Сваряваме готовата „паста” на пара – отнема около 5 минути!

3Ако нямате съд за варенае на пара или специална тенджера, то тогава е време да си купите една обикновена решетка. Много по-практична ще ви бъде, защото ще ви заема по-малко място, а и ще имате една решетка за всичките си тенджери. Предполагам сте чували за предимствата на готвенето на пара, затова няма да се спирам подробно, а само ще кажа, че е добре да готвите, колкото може повече на пара.

4Прехвърляме готовите фетучини в купа и ги овкусяваме със смесените сок от лимон и орехово олио.

Приготвяне на бадемовата майонеза

1За да подготвим майонезата, имаме нужда от кухненски робот или от малко по-мощен пасатор.

2Ако искате да получите перфектно разбита бяла майонеза, можете да обелите бадемите. След накисване това не е особено трудно, но аз предпочитам храната да е в максимално натурален вид, затова не съм губила излишно време.

3Смесваме всички съставки и пасираме. За да стане по-пухкава майонезата, можем да добавим още малко орехово олио.

4Сервираме, като слагаме фетучини във всяка чиния и поливаме щедро с майонезата. Украсяваме с клонче копър. По желание можем да добавим и ситно нарязан копър към соса. Bon Appetite!

Обичате ли паста? Ако да, то не може да не обожавате фетучините. А ако обичате и да експериментирате, но не разполагате с много време, то тогава тази рецепта е за вас. Много лесна, много ефекта и най-вече идеална за лека вечеря и много подходяща като за след тежки празнични трапези.
Е, да започваме.Всичко, от което имате нужда, е една белачка, няколко моркова и шепа бадеми. И малко подправки. , разбира се.

00:00

Хранителна информация

Порции2

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.