Хапки със сирене от кашу

By vdahnovenia    

февруари 26, 2018

Днешната рецепта е пример за това как дори и по време на някакъв ограничителен режим (каквито са 14-те дни детокс на Надя Петрова, вариациите на смути режимите и дори и революционната елиминационна диета отново на Надя) вие можете да похапнете вкусно – трябва ви само малко фантазия!

  • Cook: 15 mins

Ingredients

100 g кашу (или слънчогледови семки, ако сте на Е-диетата)

сока от 1 лимон

щипка-две сух розмарин

щипка-две хималайска сол

2 с.л. хранителна мая

малко вода за получаване на желаната гъстота

1 краставица

Directions

1Накисвате кашуто или слънчогледовите семки във вода за минимум 5 часа, а най-добре за 12.

2След това изплакваме и блендираме заедно с останалите съставки без краставицата.

3Пресипваме сместа в тензух или торбичка за ядково мляко и оставяме да се прецеди.

4Краставицата нарязваме с помощта на белачка по цялата дължина и я овкусяваме леко с лимонов сок, много леко само за свежест. Слагаме по 2 парчета на кръст. В центъра слагаме малко от ядковото сирене и завиваме със стърчащите парчета краставички. Оформяме малки квадратни сармички.

5Сервираме веднага или добре охладени.

От всички здравословни хранителни режими, които съм пробвала, най-любимият ми е веганският. Това е моят начин на хранене.  Веган рецептите ми харесват страшно много, защото са семпли, лесни за изпълнение и можеш да приложиш много фантазия в тях. А леката и бързо усвояема храна ме кара да се чувствам най-жизнена и енергична. За добро или за лошо така и не успях да приложа напълно този режим в моето ежедневие, но със сигурност изпълних първоначалния проект – да въведа повече зеленчукови ястия в домашния рецептурник. Понякога дори с изненада установявам, че нещо, което съм нарекла крайно експериментално и съм сготвила само за мен, за да го пробвам, се е оказало любимото ястие на моя съпруг или на децата ми. За себе си успях да приложа веганският начин на хранене на принципа 80/20, т.е. горе долу 80% от храната, която ям, е от растителен произход, а ако е от животински, то много внимавам от какъв точно източник е. Слава богу в България вече има доста варианти за чиста, природосъобразна и биологична храна и вярвам, че този тип ферми и хората, които търсят продукцията им, ще стават все повече и повече.

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.