Хрупкави бисквити с фъстъчено масло и шоколадов топинг

By vdahnovenia    

май 12, 2017

  • Prep: 10 mins

Ingredients

2 брашно от нахут,

200 ml оризова сметана,

100 ml вода,

1/2 фъстъчено масло,

1 натурална ванилова есенция,

1/2 чаша вода,

2 ксилитол или стевия (ако искате много сладък вкус, добавете 4).

За шоколадовия топинг:

2 кокосово масло (разтопено),

2 сурово какао, на прах,

2 кленов сироп.

Directions

1Замесваме тестото, като смесваме първо сухите, после мокрите съставки и разбъркваме заедно. Трябва да получим рядко тесто с консистенция малко по-гъста от тази на тесто за палачинки.

2Оставяме тестото в хладилник за няколко часаили за през нощта. Можете да прескочите тази процедура, но за да получите наистина хрупкав ефект, ви съветвам да не го правите.

3На дъното на тавата, която ще използваме, слагаме хартия за печене. С помощта на лъжица сипваме по малко от сместа, като внимаваме да оформим правилни кръгчета.

4Печем в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 15 – 20 минути.

5Приготвяме шоколадовия топинг като смесваме всички съставки и разбъркваме до пълното им хомогенно смесване. Поливаме бисквитите и им се наслаждаваме максимално. Приятно похапване!

Късен, зимен следобед. Според английската традиция е време за чай. А какво е английската чаена традиция без бисквити? Сладки и хрупкави с шоколадов завършек. А когато тези бисквити са направени от страхотни продукти и съчетани по уникален начин, за да можем да хапваме от тях с удоволствие и без притеснения, можем само да сме много доволни и да посрещаме гости с радост.

Е готови ли сте?

Прочети още: Най-свежата зимна салата

00:00

Nutrition Facts

Serving Size30

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.