Супа с кълнове от леща

By vdahnovenia  

май 12, 2017

  • Prep: 20 mins

Ingredients

4 сушени домата

2 сушени чушки,

1 морков,

1 малко парче праз,

2 чесън,

1/2 1/2 авокадо - по желание,

2 зехтин,

1 сушена чубрица,

3 стръка магданоз – или повече, ако ви харесва,

4 кълнове от леща,

балсамов или ябълков оцет на вкус.

Directions

1Блендирайте всички съставки

2Сервирайте супата, украсена с кълнове от леща (вместо крутони) и листенца магданоз.

Всички се чудим как да накараме малките деца да хапват повече полезни и пълноценни храни. Моите деца обичат почти всички плодове и зеленчуци, пият зелени смутита със спирулина и още много други, но това не ме отказва от амбицията да се опитвам да им предлагам още и още интересни продукти като кълнове, лук, чесън, лимонов сок, и т.н.

Ето и варианта за днес - супа с кълнове от леща!

Е, супата се изяде наполовина, но аз съм доволна, защото цялото количество кълнове (една средно голяма купичка) и цяла връзка магданоз бяха опустошени за отрицателно време с много настроение и детски усмивки.

Прочети още: Сурова веган шоколадова торта с боровинки

00:00

Nutrition Facts

Serving Size4

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.