Кокосов пудинг с горски плодове и чиа

By vdahnovenia  ,

март 30, 2018

Този кокосов чиа пудинг е един от най-лесните десерти, които сме приготвяли. Нужни са ни само три съставки, а крайния резултат е кремообразна, лека и здравословна закуска или десерт.

Ingredients

2 чаши кокосово мляко * (ако използвате неподсладено кокосово мляко, може да се наложи да добавите подсладител (мед, агаве, кленов сироп))

1/2 чаша чиа семена

2 чаши горски плодове (пресни или замразени, нашите бяха замразени)

шепа пресни боровинки, или отново замразени горски плодове за украса, листенца мента

Directions

1Изсипете кокосово мляко в голяма купа. Смесете с чиа семената и разбъркайте добре. Ако млякото ви не е достатъчно сладко, можете да добавите малко подсладител (ние добавихме кленов сироп, защото използвахме неподсладено). Изсипете половината от пудинга в чаши (до средата на чашата). Охладете за 30 мин във фризера. През това време направете пюрето от горските плодове.

2За пюрето от горски плодове: Сложете горските плодове (пресни или замразени) в тенджера на котлона, докато започнат да омекват и да се надуват. Смачкайте ги с вилица и разбъркайте добре. Може да добавите и тук подсладител, ако обичате по-сладкият вкус. Ние не добавихме към нашите и разчитахме на сладостта на пудинга и свежестта на плодовите аромати. Охладете леко пюрето.

3Извадете от фризера чашите с пудинг. Добавете по 2-3 лъжици от пюрето с горски плодове. Допълнете чашата с остатъка от пудинга. Отгоре украсете по ваш вкус. Ние добавихме горски плодове и листенца мента. Охладете още малко, за да се сгъсти и горната част от пудинга и се насладете.

Ако все още нямате любимо кокосово мляко можете да погледнете нашият подбор в магазина ни Вдъхновения natural shop. Имаме подсладени и неподсладени варианти, както и от любимата ни натурална кокосова вода.

А, ако все още не сте пробвали семената от чиа, ви съветваме да опитате тази вълшебна супер храна още днес.
Чиа можете да поръчате от тук.

Добър апетит и прекрасно настроение.

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.