Вярваш ли, че нещата зависят от теб?

Елица Стойчева за „52 стъпки към щастието”

 

Най-новият ни автор Елица Стойчева ще ни гостува с няколко горещи статии на теми свързани с целите, мечтите и приоритетите. Тази седмица Ели ни пита: Вярваш ли, че нещата зависят от теб?

Коя е Елица Стойчева?

🌿Усмихнат и успешен сериен ПРЕДПРИЕМАЧ във всички сфери на живота си.

🌿Занимава се със СОБСТВЕН БИЗНЕС повече от 15 години, като е съосновател и основен двигател на проекти в сферата на международната търговия, личностно развитие и неправителствения сектор.

🌿ПОВЕЧЕ ОТ 18 години изследва основните принципи на успеха и щастието, през призмата на различни енергийни, психологически и духовни учения.

ЕЛИЦА СТОЙЧЕВА е автор на новата КНИГА-ДНЕВНИК „52 стъпки към щастието”, в която споделя своите „тайни оръжия” за постигане на вдъхновение и щастие в ежедневието.

 

Вярваш ли, че нещата зависят от теб?

Говорейки за мечтаене, сбъдване на мечти и поставяне на цели е много важно първо да си отговорим на въпроса дали наистина вярваме, че нещата зависят от нас. Ако ние нямаме тази вяра, ние трудно ще имаме мотивация да работим по мечтите си, както и по каквото и да е друго.

За това дали вярваме, че нещата зависят от нас или не си има даже и точен термин- а именно локус на контрол, като той бива съответно вътрешен и външен. Хората с вътрешен локус на контрол вярват, че имат контрол над по-голямата част от нещата в техния живот. Съответно те са и по-мотивирани да действат и по-отговорни .

Хората с външен локус на контрол вярват, че външни за тях фактори са отговорни за нещата, които им се случват и че те по-скоро нямат контрол над по-голямата част от нещата. Ако ние често се фокусирате върху факторите, които ви пречат и не са под наш контрол ( държавата, шефа, половинката ни), ние постепенно започваме да изграждаме външен локус на контрол, а колкото по-малко вярваме, че нещата зависят от нас толкова по-малко мотивация имаме.

Ако сме с външен локус на контрол, то колкото и други практики да се опитваме да правим, те често стават безсмислени, защото дълбоко в себе си ние вярваме, че нищо не зависи от нас. За да бъдем мотивирани и да имаме енергия да случваме мечтите си, то ние първо трябва да имаме вярата, че тяхното сбъдване зависи от нас или ако сме с външен локус на контрол, то ние първо трябва да работим върху него. Това става с малки стъпки всеки ден.

Можеш да работиш върху вярата, че нещата зависят от теб като започнеш да се фокусираш всеки ден върху малки и дребни неща, които са под твоя контрол и поемаш отговорност за тях.

Повече за това как да работиш върху себе си и своите навици, за да се радваш на един по-добър живот и сбъднеш целите си, можеш да научиш от КНИГАТА-ДНЕВНИК „52 стъпки към щастието“.

КНИГАТА-ДНЕВНИК „52 стъпки към щастието“ е изключително подходяща за хора, които искат да:

✅ напреднат бързо и уверено, без да имат никаква предварителна подготовка и без да отделят часове на ден работа
✅ повишат своята осъзнатост и вярата в себе си
✅ започнат да се радват повече на живота и да поставят себе си на първо място
✅ изградят навика да се грижат за себе си всеки ден
✅ случват целите и мечтите си с усмивка и лекота
✅ имат повече енергия и да спрат да саботират сами себе си
✅ се научат как да избират своето щастие и себе си всеки ден

ВНИМАНИЕ! Всички те са представени МАКСИМАЛНО достъпно и синтезирано. Основният фокус на книгата е действието, а не затрупването с поредната теория за щастието, която често остава без реално приложение.

🎀Предпродажба с ДВА ПОДАРЪКА!🎁 „52 стъпки към щастието“ е в предпродажба ДО 26.11.2023 година.

ПЪРВИ ПОДАРЪК – Електронна книга „Живей според собствените си стандарти“. В тази безценна работна книга има добре структурирана и практична информация. Тя ни помага да разберем кои са наистина важните за нас неща. Как да изградим живота си според личните си еталони за успех и щастие.

ВТОРИ ПОДАРЪК – Участие във фейсбук група, която стартира от 22.11.2023 година и ще се води лично от авторкатa, Елица Стойчева.

🍃Групата е затворена само за читатели на книгата. В нея те ще могат да споделят личен опит за това как минават през предизвикателствата в този дневник. Да черпят допълнителна мотивация, информация и инструменти за повишаване на усещането си за щастие в ежедневието.

ВАЖНО!🚗 Първите доставки са планирани за 22.11.2023. Очаквай нашето телефонно обаждане за допълнително фиксиране датата на доставка.

1 коментар. Leave new

 • Нели Герчева
  ноември 27, 2023 2:01 pm

  Днес аз получих книгата
  52 стъпки към щастието
  Искам да изкажа своите благодарности към автора и Ели Стойчева за чудесното и лично пожелание написано от нея ръкописно – Благодаря – усмихнахте деня ми.
  Моите благодарности лично и към прекрасната Борислава Люцканова за уникалното и вълшебно издателство, което е сътворила, за чудесното и лично отношение към клиента и неговата душевност! Благодаря и за подаръка към книгата – молив, който мечтае да бъде растение….
  Благодаря – усмихнахте отново устните ми, докоснахте с Любов сърцето ми и вдъхновихте Душата ми за полети и вълшебства….. 🙂
  Искрено Ваша: Нели В.Г.
  П.С. Жалко, че съм на другия край на България, но се надявам и на срещи на живо…..
  Магичен ден на всички и много, много вдъхновения….. ❤

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed