блогНещо полезно

Златно мляко – за подсилване на имунитета и заздравяване на кости и стави

Няма коментари

Златното мляко е чудесна напитка с много предимства и ползи за здравето. Най-важната съставка в тази рецепта е куркумата.

Куркумата е растение от семейство джинджифилови. Съдържа веществото куркумин, което има уникални противовъзпалителни свойства,

Тя е с оранжев цвят, който в изсушено състояние се използва за пикантни и вкусни ястия. Известна е сред народите на Югоизточна Азия, расте свободно в Индия и е разпространена в съседните й държави. Използва се с голяма популярност от народната медицина на Изтока, която й преписва много лечебни свойства.

Защо да пиете златно мляко?

Куркумата притежава противовъзпалителни, антибактериални и антисептични свойства, подобрява храносмилането, действа като естествено обезболяващо средство, ускорява обмяната на веществата като изгаря на мазнините, с което помага за отслабването. Тя пречиства черния дроб и целия организъм, притежава антиоксиданти и антиканцерогенни свойства.

Полезна е за акне, гастрит, сърдечносъдови болести, възпаления при остеоартрит, за нормализиране нивата на холестерола, предпазва от образуване на съсиреци в кръвта, помага за справяне със стреса. Тя намалява кръвната захар, помага за здрави кости.

Куркумата още действа като мощен детоксикиращ агент, който пречиства кръвния поток, изчиства черният дроб и възстановява оптималните му функции.

В нейния състав влизат йод, желязо, калций, фосфор, витамините С, К, В2, В3, В6, мастни киселини и други. Има и антибиотични свойства.

Компонентите, от които се нуждаем, за да се възползваме напълно от свойствата на куркумата са: топлина, самата куркума, някаква мазнина за абсорбиране и малко черен пипер за активиране и по-добро усвояване на куркумата.

Не пропускайте рецепта за златното мляко – то ще ви донесе много ползи. Рецептат може да видите тук:

 

Tags: блог, Нещо полезно

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

Началото на едно пътуване към здравето
Честността към себе си е първата стъпка към промяната
Меню