Кажи не на глада

Вярвам, че животът е едно училище. Уроците никога не свършват, но обикновено прекарваме първата половина от живота си в това да опознаваме света или по-скоро себе си в света. Преминаваме през различни етапи от развитието и себеосъзнаването си и на всеки от тях смятаме, че сме открили всичко. Само за да видим как миг по-късно нещо може да ни разклати из основи и да ни повали. Да се почувстваме отчаяни и загубени и отново да тръгнем да търсим – себе си или онази част от себе си, която усещаме, че ни липсва. Цялото това пътешествие обикновено е съпроводено от много емоции и силни преживявания. Някои от тях нанасят рани и оставят белези – но не от тези, физическите, които може да се видят и пипнат. Не от тези, физическите, които всички забелязват, и от които всички с грижа се интересуват. Говоря за тези белези, които остават в душата на човек. Белегът от последната разбита мечта, която така дълбоко се е забила в същността ни и често боли. Белезите от всички пъти, когато сме се чувствали пренебрегнати, изоставени, унижени. Аз, вие, хората около вас, всички имаме такива белези и непрекъснато ги носим със себе си. Другите не ги виждат, но ние ги усещаме с всяка клетка на тялото си. Именно тези белези са това, което формира нашата същност и личността ни. Ние не сме толкова продукт на своите успехи, колкото на неуспехите си. Не сме резултат от моментите на радост и триумф, а от моментите на болка и падение. Защото това са моментите, в които човек се чувства толкова ниско, че може да види света в цялата му дълбочина и да погледне на себе си по нов и различен начин. Най-успешните сред нас са тези, които са били най-наранени. Хората, които помагат най-много, са тези, които са се учили не от учебниците или книгите, а от личния си опит и преживявания. Казват, че най-добрите лечители (или учители) са наранените лечители (учители). Опознаваш нещо само когато си бил лично докоснат от него, а после си успял да се събереш, да намериш сили и да продължиш – по-различен, но по-можещ и по-осъзнат.

Каня ви да пътешествате из страниците на тази книга и да се огледате в мен и ви обещавам, че ще видите себе си. Няма значение къде се намирате в момента. Аз мога да ви посрещна навсякъде, защото минах през всичко. Изпробвах толкова много диети, спазвах толкова много правила и преследвах толкова много идеали. Подлагах тялото си на много лишения и в замяна очаквах толкова много от него. Тествах психиката си, а на моменти буквално я разбивах и после полагах отчаяни усилия, за да я събера в нейната цялост и да се почувствам осъзната, завършена и в мир със себе си. Знам, че има много неща, които ви се случват, и много мисли, които бушуват в ума ви. Убедена съм, че смятате, че това се случва само с вас, и че се срамувате да споделите какво правите, какво мислите и как се чувствате. Аз ще ви покажа, че същото се случва в живота и ума на много от нас. Ще ви покажа, че не сте сами, и знам, че когато разберете, че на света има и други хора, които се сблъскват със същото, ще намерите още повече сили, за да се измъкнете от този омагьосан кръг. Аз го направих. Последвайте ме, защото знам, че и вие можете.

Заблуда е да си повтаряме, че се храним само за енергия. Ние не сме машини – ние сме човешки същества с емоции, спомени, памет и бъдеще. Всичко, което правим, оставя отпечатък в мозъка ни и неминуемо влияе върху това какво мислим, чувстваме и избираме

Каня ви да пътешествате из страниците на тази книга и да се огледате в мен и ви обещавам, че ще видите себе си. Няма значение къде се намирате в момента. Аз мога да ви посрещна навсякъде, защото минах през всичко. Изпробвах толкова много диети, спазвах толкова много правила и преследвах толкова много идеали…..

Защо да изберем книгата ``Кажи не на глада``?

Съдържание на книгата – Кажи не на глада
Съдържание на книгата – Кажи не на глада

Не са открити резултати.

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТЕН ОТКЪС ОТ КНИГАТА – DOWNLOAD
ВЗЕМИ БЕЗПЛАТЕН ОТКЪС ОТ КНИГАТА – DOWNLOAD

Запиши ме за бюлетин с полезна информация

ВАШИТЕ СЪРЦА
КАТЕГОРИЯ ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ
Меню
Have no product in the cart!