fbpx

Хранене на бебета и малки деца

Това не е обикновена книга за захранване на бебета и хранене на малки деца.

Това е най-препоръчваната от българските педиатри книга за захранване и детско хранене!

И няма как да не бъде, защото английската авторка Джудит Уилс ни представя серия от полезни и практични съвети. Като започнем от това как да захраним бебето, без натиск, без излишни нерви и притеснения (особено, ако детето е злоядо), как да осигурим разнообразно хранене с най-правилните за съответната възраст храни и стигнем до ученическите години на вече порасналото дете, което започва да открива храните в примамливите лъскави опаковки в училишната лафка, стигаме и до големия въпрос „С какво да храним първолаците, особено ако имат проблеми с ученето?”.

Книгата дава много конкретни насоки за трите важни периода в детското развитие, това са – първата година на бебето, периода след първата година до 4-та и периода след 5-та година. И трите периода имат своите специфики и в хранененто и Джудит Уилс се е постарала да ни даде най-правилите насоки и препоръки за всеки от тях. Като освен практическите съвети има и примерни седмични менюта и разбира се, вкусни рецепти, към тях.

Книгата завършва с кратък справочник за всички проблеми с които съпътстват детското развитие, като това как да храним дете вегетарианец, алергиите, аутизма, обезводняването, как да включим повече плодове и зеленчуци в детското меню и много, много други.

С лесния достъп за планиране на отделните хранения за всяка възрастова група, с вкусните рецепти и съветите за подходящите храни в подходящото време вие можете да храните вашето дете здравословно и това ще му хареса.

Дайте на детето си най-добрия старт в живота – това е вашият пътеводител за здравословно, вкусно и безпроблемно захранване и хранене на деца от 0 до 6 години.

∙ Захранване на кърмачета: спокойно, без излишно суетене при тази най-важна първа стъпка

∙ Прохождащи деца: запознаване с нови вкусове и консистенции;

∙ Хранене навън: съвети за плавен преход към хранене в детската градина и училище

∙ Пътеводител от А до Я : включва всичко – от хранене на деца вегетарианци и капризни деца до разбиране на обясненията на етикетите и появата на възможни алергии.

Защо да изберем книгата ``Хранене на бебета и малки деца``?

ВАШИТЕ СЪРЦА
КАТЕГОРИЯ ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ
Меню