Cooking Method: печене

Запечена закуска с пекан и овесени ядки

Тази запечена закуска ще се хареса на любителите на овесени ядки, като в същото време ще внесе разнообразие, защото вкусът е богат (орехов и сладък)  и различен, по начина, по който са приготвени. А най-хубавото е, че в него се съдържат полезни мазнини (от кокосово масло и пеканите) и чист кленов сироп, в който се съдържат над 54 антиоксиданти и минерали като желязо и манган. Може да се заменят овесените ядки с безглутенови такива и по този начин закуската става идеална и за хора, страдащи от непоносимост към глутена. Това, което най-много ни хареса в нея е, че е идеален вариант за закуска, която да приготвите през уикенда и да хапвате през седмицата.

  By vdahnovenia

Веган барчета с пекан

Това са едни от най-вкусните барчета, които сме опитвали. Основата е хрупкава и ароматна, а пълнежът плътен и наситен. А най-хубавото е, че може да се хапват без угризения.

  By vdahnovenia

Здравословни гофрети с тиква

Тези тиквени гофрети са хрупкави отвън и пухкави отвътре. Тайната им съставка е овесеното брашно, което лесно може да си приготвите вкъщи от овесени ядки.

  By vdahnovenia

proteinovo-brauni-s-tikva

Протеиново брауни с тиква. Без брашно и без захар

Изпращаме сезона на тиквата с едно вкусно протеиново брауни без брашно. И разбира се, без захар – продължаваме темата за сладкиши без захар.
Извън сезона на тиквата можете да я замените с варени и пасирани моркови или с праскови.
Рецептата е бърза, лесна и много вкусна.
Идеална за спортуващи, хора на хранителен режим и злояди деца :)

  By Borislava Lutskanova

Най-бързите бисквити – палео, без брашно, веган

Най-бързите бисквити – палео, без брашно, веган

Това са най-бързите бисквити :-)
Много бързо се правят, много бързо се пекат и уви – много бързо изчезват, след като изстинат.
Бисквитите са безглутенови, палео, без захар, без млечни продукти, без брашно и поради тази причина са много подходящи за много различни видове режими.
Рецептата е базова. Можете да ги направиш лимонови с чиа, портокалови с парченца шоколад или ванилови с шоколадов чипс :-) Изборът е твой. Сега ти представям портокаловите с парченца шоколад, но те уверявам, че и без допълнителните вкусове са мнооого, много вкусни :-)

  By Borislava Lutskanova

„Пържени“ картофки

Шшшт, вечеряме пържени картофи. Пробвайте и вие, само не казвайте на всеослушание, че не са пържени, а печени!

Технологията, както можете да се досетите, е изключително лесна. На финала имате едни сочни, хрупкави картофки, които не сте обикаляли 100 часа и не сте поляли с 1 литър олио. И не само че е много вкусно, но сте спестили и доста време. Е, да започваме.

  By vdahnovenia

Меню