fbpx

Cuisine: Без захар

proteinovo-brauni-s-tikva

Протеиново брауни с тиква. Без брашно и без захар

Изпращаме сезона на тиквата с едно вкусно протеиново брауни без брашно. И разбира се, без захар – продължаваме темата за сладкиши без захар.
Извън сезона на тиквата можете да я замените с варени и пасирани моркови или с праскови.
Рецептата е бърза, лесна и много вкусна.
Идеална за спортуващи, хора на хранителен режим и злояди деца :)

  By Borislava Lutskanova

Най-бързите бисквити – палео, без брашно, веган

Най-бързите бисквити – палео, без брашно, веган

Това са най-бързите бисквити :-)
Много бързо се правят, много бързо се пекат и уви – много бързо изчезват, след като изстинат.
Бисквитите са безглутенови, палео, без захар, без млечни продукти, без брашно и поради тази причина са много подходящи за много различни видове режими.
Рецептата е базова. Можете да ги направиш лимонови с чиа, портокалови с парченца шоколад или ванилови с шоколадов чипс :-) Изборът е твой. Сега ти представям портокаловите с парченца шоколад, но те уверявам, че и без допълнителните вкусове са мнооого, много вкусни :-)

  By Borislava Lutskanova

Барчета с крем авокадо и мента

И продължаваме темата Кулинарно училище. Тези барчета са за лаици в кухнята, но ще ви доставят невероятно удоволствие. Както наслада на сетивата, така и удовлетворението, че можете да сътворите нещо толкова лесно и здравословно, но същевременно и вкусно и ефектно! Така че, вижте продуктите и запрятайте ръкави.

Тези крем барчета са сензационни! Не само, че са невероятно вкусно, но и са здравословни, веган, без глутен и с ниско съдържание на захар!

  By vdahnovenia

Шоколад с кокос и боровинки

Шоколад с кокос и боровинки

Продължаваме рубриката Кулинарно училище. Подбрах серия от десерти без глутен и без захар, защото имаме най-много запитвания за тях. А днес сме приготвили даже и веган десерт, без млечни продукти и без ядки!

Какво е важно да отбележа?
Вкусът се възпитава! Няма да се уморя да го повтарям
:)
Ако искаш да започнеш да намаляш количеството захар, което консумираш всеки ден, си дай време!

Нали знаеш как се изяжда слон?

Хапка по хапка :)

Същото е и със захарта. Няма как да стане от днес за утре. Но ако сте търпелива, с времето ще имаш прогрес и след само 1 месец ще си намалила драстично количеството захар, което консумирате ежедневно.

А защо да го правиш? За да имаш повече енергия, да се радваш на по-прекрасна кожа и за да се грижиш по-лесно за фигурата си.

А днешните шоколадчета са право в целта!

  By Borislava Lutskanova

Торта Рафаело

Отварям нова рубрика, където ще публикувам не малка част от рецептите на Vdahnovenia natural shop. Тук ще споделям и много практичен опит – кое как точно се изпълнява и защо се изпълнява по точно определен начин, а не по друг. Така, че дори и да не сте опитвали от нашите торти следете рубриката, защото ще си стане един сериозен готварски курс.

Реших да подаря тези рецепти на всичките ни бивши клиенти, защото след като затворихме магазина, много от вас ми писаха с молба да им изпратя рецепта за любимата им торта. Е, след като магазинът го няма, реших, че ще е хубаво тези торти да продължат да живеят под някаква друга форма.

Започваме с една от първите ми здравословни рецепти. Правя тази торта от вече почти 10 години. И честно казано, всеки път съм изненадана от резултата и от това колко гениално се съчетават няколкото съставки, които са в основата на рецептата.

  By Borislava Lutskanova

Сурово Тирамису (веган и без глутен)

Тази рецепта заслужава особено внимание, защото се приготвя сравнително лесно, а резултатът е не само сполучлива алтернатива на любимото тирамису, но дори го надминава. В същото време е без млечни продукти и глутен. Сигурни сме, че направите ли го веднъж, ще повторите много скоро.

  By vdahnovenia

Кокосов пудинг с горски плодове и чиа

Този кокосов чиа пудинг е един от най-лесните десерти, които сме приготвяли. Нужни са ни само три съставки, а крайния резултат е кремообразна, лека и здравословна закуска или десерт.

  By vdahnovenia

Как да си приготвим Златно мляко

 За да си направим Златно мляко, първо е необходимо да приготвим паста от куркума. За това по-долу, като първа стъпка ви представяме рецепта за приготвяне на паста от куркума, която може да се съхранява до 2-3 седмици в хладилник. С тази паста може да приготвяте златно мляко, може да я добавяте към кисело мляко и овсени ядки, смутита, шейкове, или пък да я консумирате директно. За хора, които имат сериозни болки в ставите се препоръчва да консумират по една супена лъжица на ден.

Пастата с куркума и златното мляко са рецепти от Аюрведичната медицина, които е добре да се вземат всеки ден за пречистване на организма и черния дроб, за болни стави и за всички други нейни приложения.

По-надолу сме ви предложили още два начина да въведете паста от куркума в менюто си - като чай и в овесена каша.

  By vdahnovenia

Меню