fbpx

Cuisine: Веган

Кокосов пудинг с горски плодове и чиа

Този кокосов чиа пудинг е един от най-лесните десерти, които сме приготвяли. Нужни са ни само три съставки, а крайния резултат е кремообразна, лека и здравословна закуска или десерт.

  By vdahnovenia

Как да си приготвим Златно мляко

 За да си направим Златно мляко, първо е необходимо да приготвим паста от куркума. За това по-долу, като първа стъпка ви представяме рецепта за приготвяне на паста от куркума, която може да се съхранява до 2-3 седмици в хладилник. С тази паста може да приготвяте златно мляко, може да я добавяте към кисело мляко и овсени ядки, смутита, шейкове, или пък да я консумирате директно. За хора, които имат сериозни болки в ставите се препоръчва да консумират по една супена лъжица на ден.

Пастата с куркума и златното мляко са рецепти от Аюрведичната медицина, които е добре да се вземат всеки ден за пречистване на организма и черния дроб, за болни стави и за всички други нейни приложения.

По-надолу сме ви предложили още два начина да въведете паста от куркума в менюто си - като чай и в овесена каша.

  By vdahnovenia

Майонеза от покълнал слънчоглед или кашу

Майонеза от покълнал слънчоглед или кашу

Аз си направих майонеза от кашу, вие може да си я направите и от покълнал слънчоглед. Ето как става:

  By vdahnovenia

Редена зимна слата

Редена салата

Вече успешно приготвям веган руска салата и както обичат да казват французите, апетитът идва с яденето. Въображението ми се развихри и ми хрумна и една друга вариация на зимна салата с ядкова майонеза. Тя е много лесна за правене, доста по-лека от колкото се очаква, и ефектна. Хубавото е, че можеш да я приготвиш във всякаква форма, включително и разбъркана :)
Също да импровизираш с продуктите.
А е и идеална за партидно готвене. Правиш по-голямо количество в неделя, прибираш в купа и после имаш готов обяд за офиса :)
Рецепта за ядкова майонеза можеш да видиш тук и тук

  By vdahnovenia

Парти хапки с хумус

Парти хапки с хумус

Днес ти предлагам едно от любимите ми неща, което всъщност е още една вариация по темата бързо, лесно и ефектно.

Тази рецепта е тествана пред много ширка публика и винаги се харесва изключително много.
Можеш да сервираш само хумуса, като му добавиш маслини и червен пипер. Или да го добавиш към любимата си салата, основно ястие или... в пролетните с рулца.

  By vdahnovenia

Кюфтенца от коприва

Кюфтенца от коприва

Може и астрономическата пролет още да не е настъпила, но климатичната такава определено вече е тук. И по по-слънчевите полянки вече се намират всякакви диворастящи ядливи треви. Копривата е една от най-добрите храни през пролетния период, защото ни помага много бързо да се възстановим след зимата и да се адаптираме към пролетта, изпълнена с много слънце. Няма да се спирам подробно на ползите от копривата, но спокойно мога да я нарека една от най-добрите местни суперхрани, така че употребявайте смело.

  By vdahnovenia

Меню