fbpx

Category: Закуски

Лимец с мед, канела и лешников тахан (Ашуре)

Рецептата ни днес е вариация на един позабравен десерт от нашето детство.  В желанието ни да създадем здравословна негова версия, използвахме мед, вместо захар, а вместо нишесте – протеин на прах. Получи ни се доста ароматен и засищащ десерт, който спокойно може да се поднесе като следобедна закуска на децата. Пробвайте го и вие.  И, моля споделете, ако измислите друга вариация по ваш вкус.

  By vdahnovenia

Запечена закуска с пекан и овесени ядки

Тази запечена закуска ще се хареса на любителите на овесени ядки, като в същото време ще внесе разнообразие, защото вкусът е богат (орехов и сладък)  и различен, по начина, по който са приготвени. А най-хубавото е, че в него се съдържат полезни мазнини (от кокосово масло и пеканите) и чист кленов сироп, в който се съдържат над 54 антиоксиданти и минерали като желязо и манган. Може да се заменят овесените ядки с безглутенови такива и по този начин закуската става идеална и за хора, страдащи от непоносимост към глутена. Това, което най-много ни хареса в нея е, че е идеален вариант за закуска, която да приготвите през уикенда и да хапвате през седмицата.

  By vdahnovenia

“Карамелено” смути с банани

Нужни са не повече от 10 минути за приготвяне на това смути с осолен карамел и банани (без млeчни продукти и захар).

  By vdahnovenia

Веган барчета с пекан

Това са едни от най-вкусните барчета, които сме опитвали. Основата е хрупкава и ароматна, а пълнежът плътен и наситен. А най-хубавото е, че може да се хапват без угризения.

  By vdahnovenia

Здравословни гофрети с тиква

Тези тиквени гофрети са хрупкави отвън и пухкави отвътре. Тайната им съставка е овесеното брашно, което лесно може да си приготвите вкъщи от овесени ядки.

  By vdahnovenia

proteinovo-brauni-s-tikva

Протеиново брауни с тиква. Без брашно и без захар

Изпращаме сезона на тиквата с едно вкусно протеиново брауни без брашно. И разбира се, без захар – продължаваме темата за сладкиши без захар.
Извън сезона на тиквата можете да я замените с варени и пасирани моркови или с праскови.
Рецептата е бърза, лесна и много вкусна.
Идеална за спортуващи, хора на хранителен режим и злояди деца :)

  By Borislava Lutskanova

Най-бързите бисквити – палео, без брашно, веган

Най-бързите бисквити – палео, без брашно, веган

Това са най-бързите бисквити :-)
Много бързо се правят, много бързо се пекат и уви – много бързо изчезват, след като изстинат.
Бисквитите са безглутенови, палео, без захар, без млечни продукти, без брашно и поради тази причина са много подходящи за много различни видове режими.
Рецептата е базова. Можете да ги направиш лимонови с чиа, портокалови с парченца шоколад или ванилови с шоколадов чипс :-) Изборът е твой. Сега ти представям портокаловите с парченца шоколад, но те уверявам, че и без допълнителните вкусове са мнооого, много вкусни :-)

  By Borislava Lutskanova

Шоколад с кокос и боровинки

Шоколад с кокос и боровинки

Продължаваме рубриката Кулинарно училище. Подбрах серия от десерти без глутен и без захар, защото имаме най-много запитвания за тях. А днес сме приготвили даже и веган десерт, без млечни продукти и без ядки!

Какво е важно да отбележа?
Вкусът се възпитава! Няма да се уморя да го повтарям
:)
Ако искаш да започнеш да намаляш количеството захар, което консумираш всеки ден, си дай време!

Нали знаеш как се изяжда слон?

Хапка по хапка :)

Същото е и със захарта. Няма как да стане от днес за утре. Но ако сте търпелива, с времето ще имаш прогрес и след само 1 месец ще си намалила драстично количеството захар, което консумирате ежедневно.

А защо да го правиш? За да имаш повече енергия, да се радваш на по-прекрасна кожа и за да се грижиш по-лесно за фигурата си.

А днешните шоколадчета са право в целта!

  By Borislava Lutskanova

Меню