fbpx

Category: Предястия

Мариновани сушени домати и козе сирене

Мариновани сушени домати и козе сирене

Днес искам да ви споделя една рецепта, която приготвям от много отдавна, за мариноване на сушени домати. Те са идеална добавка към всякакви салати, сосове за пица, хлебчета, паста, суши иии каквото още се сетите.

  By vdahnovenia

Ядково суши с козе сирене и люти чушки

Обикновено си приготвям ядково суши с краставички, авокадо и рукулаи/или сушени домати, но този път бях провокирана от един буркан люти чушки, за които търсех подходящо съчетание. Ето и цялата комбинация.

  By vdahnovenia

Лесни постни чушки

Изберете колкото се може по-малки чушки и/или камби – сезонът им е към края си, така че възползвайте се! Напълнете с мексиканска салата по ваш вкус. Ако сте фенове на лютото, може да напълните и някакви леко люти чушки.

  By vdahnovenia

Парти хапки с хумус

Парти хапки с хумус

Днес ти предлагам едно от любимите ми неща, което всъщност е още една вариация по темата бързо, лесно и ефектно.

Тази рецепта е тествана пред много ширка публика и винаги се харесва изключително много.
Можеш да сервираш само хумуса, като му добавиш маслини и червен пипер. Или да го добавиш към любимата си салата, основно ястие или... в пролетните с рулца.

  By vdahnovenia

Средиземноморска салата

Една от любимите ми салати, тип основно ястие, това лято. Няма да ви убеждавам колко е вкусна. Просто пробвайте сами!

  By vdahnovenia

Кюфтенца от коприва

Кюфтенца от коприва

Може и астрономическата пролет още да не е настъпила, но климатичната такава определено вече е тук. И по по-слънчевите полянки вече се намират всякакви диворастящи ядливи треви. Копривата е една от най-добрите храни през пролетния период, защото ни помага много бързо да се възстановим след зимата и да се адаптираме към пролетта, изпълнена с много слънце. Няма да се спирам подробно на ползите от копривата, но спокойно мога да я нарека една от най-добрите местни суперхрани, така че употребявайте смело.

  By vdahnovenia

Пристрастяващо вкусен карфиол

И вие ли си мислите, че карфиолът е най-вкусен, когато е обилно паниран в маслена баня и полят с мазен млечен сос? Е, значи ви липсва другата гледна точка. Време да се запознаете и с други, страхотни рецепти. Ето една лека, бърза и изненадващо добра. Няма да губя време да ви убеждавам колко е вкусна, защото можете да се уверите сами. Карфиолът ще се сготви сам, докато подготвяте вечерната салата.  Какво по-хубаво от това?

  By vdahnovenia

Меню