fbpx

Category: Салати

Салата с миди

 

  By vdahnovenia

Есенна цветна салата

Към готовата салата поднесох и картофена салата с праз лук и магданоз, 1 парче козе сирене и за мъжете наденички от „Ливади“. Отворих буркан лютеница на „Златната нива“ и бързата вечеря е готова. С много цвят и настроение!  Резултат – остава ви повече време за почивка и възможност наистина да се насладите на златната есен!

А вие какво сложихте на масата в делничния ден, в който нямахте много енергия и на всичкото отгоре се прибрахте и късно от работа?

  By vdahnovenia

Редена зимна слата

Редена салата

Вече успешно приготвям веган руска салата и както обичат да казват французите, апетитът идва с яденето. Въображението ми се развихри и ми хрумна и една друга вариация на зимна салата с ядкова майонеза. Тя е много лесна за правене, доста по-лека от колкото се очаква, и ефектна. Хубавото е, че можеш да я приготвиш във всякаква форма, включително и разбъркана :)
Също да импровизираш с продуктите.
А е и идеална за партидно готвене. Правиш по-голямо количество в неделя, прибираш в купа и после имаш готов обяд за офиса :)
Рецепта за ядкова майонеза можеш да видиш тук и тук

  By vdahnovenia

Лесни постни чушки

Изберете колкото се може по-малки чушки и/или камби – сезонът им е към края си, така че възползвайте се! Напълнете с мексиканска салата по ваш вкус. Ако сте фенове на лютото, може да напълните и някакви леко люти чушки.

  By vdahnovenia

Средиземноморска салата

Една от любимите ми салати, тип основно ястие, това лято. Няма да ви убеждавам колко е вкусна. Просто пробвайте сами!

  By vdahnovenia

Меню