Бадемови барчета с фурми
Бадемови барчета с фурми

Бадемови барчета с фурми

  By Borislava Lutskanova  , ,   ,

април 17, 2020

Днес сме щастливи да ти споделим една рецепта от книгата на Изабела Уенц "Хашимото: хранителна фармакология". Но не просто една рецепта, а рецепта, представена от друга любима наша авторка, Дени Георгиева от  Healthy with Deni. Вече познаваш Дени и нейната прекрасна, красива, вкусна и полезна книга „Нисковъглехидратно хранене за всеки ден“. Повече за нейният личен опит с начините да подобриш здравето си чрез храненето и каква полза е извлякла лично тя от препоръките на Избела Уенц можеш да прочетеш тук.
 
Искрено се надяваме историята на Дени да те мотивира да подобриш здравето си и ти! Защото можеш и защото го заслужаваш! И защото може и да е вкусно, а не да е свързано с лишения и купища трудна за преглъщане храна.
  • Prep: 15 mins
  • Cook: 20 mins

Ingredients

150 грама лешников или бадемов тахан

80 грама бадеми

40 грама кокосови стърготини

4 яйца

50 грама слънчогледови семки

4 фурми

щипка сол

2 с.л. кокосово масло, ако не използвате хартия за печене

Directions

Избрах рецептата за Бадемови барчета с фурми. По принцип фурмите не са сред често използваните от мен продукти и ги намалих от посочените в основната рецепта. Тук е моментът да кажа, че вкусът се възпитава. Когато започнем да се храним с истински, пълноценни храни, започваме да изпитваме по-малко нужда от заместители и/или стимуланти, каквато е захарта, пък била тя и от фурми. Изабела ни обръща специално внимание в новата си книга точно на този факт.

Така че препоръката ми е да започнете да намалявате постепенно захарта (дори и от натурални източници, като фурмите) в рецептите си и с времето ще откриете, че необходимостта от нея ще намалее, а храната ви ще стане още по-вкусна.

  1. Накиснете фурмите за поне 2 часа.
  2. Включете фурната на 180 градуса, за да загрее, докато приготвите цялата смес. Можете да приготвите всичко в купата на кухненския робот или да го разбъркате на ръка.
  3. Натрошете бадемите и слънчогледа, но не ги правете ситни, за да се усеща хрупкав вкус. Към тях добавете всички останали съставки и разбъркайте много добре или направете няколко пулсации с робота.
  4. Подгответе си тавичка с размер 30 на 30 сантиметра, която да намажете с кокосовото масло или да застелите с хартия за печене. Изсипете сместа и изпечете за 15 минути.
  5. Извадете, охладете напълно и разрежете на квадрати. Може да съхранявате в кутия в хладилника.

В това време повече от всякога трябва да се грижим за храната, която приемаме и да гледаме на нея като на превенция на заболявания. Какъв по-добър момент да започнем да се храним здравословно?


00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню