

Бадемови бисквити
By vdahnovenia Десерти, Закуски сурово
февруари 22, 2018
Представете си едни хрупкави ароматни бадемово-овесени бисквити от… бадеми, овесени ядки, малко фурми, ванилия и нищо повече. Семпъл, фин и наситен аромат! То се знае, че рецептата е лесна, така че да започваме:
- Cook: 20 mins
Directions
1Ако искате по-фина консистенция, можете да смелите овесените ядки на брашно. След това ги смесете с бадемите и останалите продукти и смелете в блендер. Можете да ги смесите и на ръка, но ще отнеме малко повече време.
2Оформете малки бисквитки и ги потопете във филираните бадеми. Подредете върху хартия за печене и сушете на 45 градуса за около 6 часа или докато станат достатъчно хрупкави.
Тази рецепта си я „откраднах” от пекарната на остров Тасос. Ако поне веднъж сте посещавали южната ни съседка Гърция, вероятно знаете и за нейните прословути пекарни, примамващи с опияняващи аромати и минимум десетки видове бисквити. Тортите ги пропускам винаги, защото богато сиропираните торти с маслен крем не са ми любими още от детството, но при бисквитите ситуацията е друга. Винаги има с какво да те изненадат! Разбира се,аз и семейството ми се стараем да избираме възможно най-здравословния вариант, но когато сме във ваканция, посещаваме поне веднъж традиционна гръцка пекарна. Имам две особено любими. Едната е в Напфлио на полуостров Пелопонес, а другата в Леменас на остров Тасос.