fbpx

Бадемови бисквити

  By vdahnovenia  ,   

февруари 22, 2018

Представете си едни хрупкави ароматни бадемово-овесени бисквити от… бадеми, овесени ядки, малко фурми, ванилия и нищо повече. Семпъл, фин и наситен аромат! То се знае, че рецептата е лесна, така че да започваме:

  • Cook: 20 mins

Ingredients

1 чаша бадеми, смлени на брашно

1 чаша фини овесени ядки - без глутен

1/2 чаша бадемово масло

1 чаша пресни фурми, почистени от костилките

1 ч.л. натурална ванилова есенция

100 g филирани бадеми за овалване

2-3 с.л. какао (по желание)

Directions

1Ако искате по-фина консистенция, можете да смелите овесените ядки на брашно. След това ги смесете с бадемите и останалите продукти и смелете в блендер. Можете да ги смесите и на ръка, но ще отнеме малко повече време.

2Оформете малки бисквитки и ги потопете във филираните бадеми. Подредете върху хартия за печене и сушете на 45 градуса за около 6 часа или докато станат достатъчно хрупкави.

Тази рецепта си я „откраднах” от пекарната на остров Тасос. Ако поне веднъж сте посещавали южната ни съседка Гърция, вероятно знаете и за нейните прословути пекарни, примамващи с опияняващи аромати и минимум десетки видове бисквити. Тортите ги пропускам винаги, защото богато сиропираните торти с маслен крем не са ми любими още от детството, но при бисквитите ситуацията е друга. Винаги има с какво да те изненадат! Разбира се,аз и семейството ми  се стараем да избираме възможно най-здравословния вариант, но когато сме във ваканция, посещаваме поне веднъж традиционна гръцка пекарна. Имам две особено любими. Едната е в Напфлио на полуостров Пелопонес, а другата в Леменас на остров Тасос.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню