Бадемови бонбони с махлеб и сушени череши

bademovi-bonboni-s-mahleb-i-susheni-chereshi

Ето как спонтанно се роди рецептата за тези свежи и приятно черешови бадемови бонбони:

Късен есенен следобед. Времето е мрачно и навън вали.

В кухнята сме аз и синът ми, на когото отдавна му е станало мнооого скучно, защото част от семейството спи, а той трябва да пази тишина. И тогава му хрумва:

– Мамо, хайде да правим бонбони.

А аз не съм подготвена, нямам продукти, не съм мислила за рецепта и определено нямам нагласа за бонбони. Обаче той продължава:

– Мамо, хайде да правим бонбони.

И вече ми става ясно, че няма мърдане. Оглеждам наличните продукти и започвам с екпериментите. Резултатът се оказа впечатляващ.

Необходими продукти:

  • 100 гр. бадемово брашно
  • 2 с.л. сусамов тахан
  • 3 с.л. суров мед или кленов сироп
  • 1/2 ч.л. течен ванилов екстракт
  • 1 с.л. махлеб
  • 40 гр. сушени череши
  • кокосови стърготини (по желание)
Време за приготвяне: 15 мин.

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете черешите на ситно.
  2. Смесете с бадемовото брашно и махлеба. Разбъркайте хубаво.
  3. Отделно смесете сусамовия тахан, меда и ваниловия екстракт и разбъркайте. Можете да го направите на ръка с помощта на вилица или в блендер.
  4. Към сусамовия тахан и меда добавете сухите съставки и продължете да бъркате, докато получите хомогенна, подобна на тесто смес.
  5. Оформете малки топчета. Стават около 25 на брой.
  6. По желание можете да оваляте в кокосови стърготини.

Поднесете с любимия ви следобеден чай или кафе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed