

Directions
Късен есенен следобед. Времето е мрачно и навън вали.
В кухнята сме аз и синът ми, на когото отдавна му е станало мнооого скучно, защото част от семейството спи, а той трябва да пази тишина. И тогава му хрумва:
– Мамо, хайде да правим бонбони.
А аз -не съм подготвена, нямам продукти, не съм мислила за рецепта и определено нямам нагласа за бонбони. Обаче той продължава:
– Мамо, хайде да правим бонбони.
И вече ми става ясно, че няма мърдане. Оглеждам наличните продукти и започвам с екпериментите. Резултатът се оказа впечатляващ.
Нарежете черешите на ситно. Смесете с бадемовото брашно и махлеба. Разбъркайте хубаво. Отделно смесете сусамовия тахан и меда и разбъркайте. Можете да го направите на ръка с помощта на вилица или в блендер. Към сусамовия тахан и меда добавете сухите съставки и продължете да бъркате, докато получите хомогенна, подобна на тесто смес. Оформете малки топчета. Стават около 25 на брой. По желание можете да оваляте в кокосови стърготини.
Поднесете с любимия ви следобеден чай или кафе.