fbpx
bademovi-bonboni-s-mahleb-i-susheni-chereshi
bademovi-bonboni-s-mahleb-i-susheni-chereshi

Бадемови бонбони с махлеб и сушени череши

  By vdahnovenia  

май 12, 2017

  • Cook: 15 mins

Ingredients

100 g бадемово брашно

2 сусамов тахан

3 суров мед или кленов сироп

1/2 течен ванилов екстракт

1 махлеб

40 g сушени череши

Directions

Късен есенен следобед. Времето е мрачно и навън вали.

В кухнята сме аз и синът ми, на когото отдавна му е станало мнооого скучно, защото част от семейството спи, а той трябва да пази тишина. И тогава му хрумва:

– Мамо, хайде да правим бонбони.

А аз -не съм подготвена, нямам продукти, не съм мислила за рецепта и определено нямам нагласа за бонбони. Обаче той продължава:

– Мамо, хайде да правим бонбони.

И вече ми става ясно, че няма мърдане. Оглеждам наличните продукти и започвам с екпериментите. Резултатът се оказа впечатляващ.

Нарежете черешите на ситно. Смесете с бадемовото брашно и махлеба. Разбъркайте хубаво. Отделно смесете сусамовия тахан и меда и разбъркайте. Можете да го направите на ръка с помощта на вилица или в блендер. Към сусамовия тахан и меда добавете сухите съставки и продължете да бъркате, докато получите хомогенна, подобна на тесто смес. Оформете малки топчета. Стават около 25 на брой. По желание можете да оваляте в кокосови стърготини.

Поднесете с любимия ви следобеден чай или кафе.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню