Барчета с крем авокадо и мента

  By vdahnovenia    , , ,   

февруари 13, 2019

И продължаваме темата Кулинарно училище. Тези барчета са за лаици в кухнята, но ще ви доставят невероятно удоволствие. Както наслада на сетивата, така и удовлетворението, че можете да сътворите нещо толкова лесно и здравословно, но същевременно и вкусно и ефектно! Така че, вижте продуктите и запрятайте ръкави.

Тези крем барчета са сензационни! Не само, че са невероятно вкусно, но и са здравословни, веган, без глутен и с ниско съдържание на захар!

Ingredients

Основа:

1 чаша сурови бадеми

1 чаша фурми

1 ч.л. какао на прах

Пълнеж:

1 авокадо, обелено и без костилка

3 с.л. кокосово масло, разтопено

3-4 с.л. кленов сироп

1 банан

1 ч.л. ванилов екстракт

5-10 капки ментово масло на DoTerra или ментов екстракт

щипка сол

Покритие:

3 с.л. какао на прах

3 с.л. кокосово масло, разтопено

2 с.л. кленов сироп

Directions

1Поставете съставките за основата в кухненският робот с S-образен нож и пулсирайте докато се комбинират добре. Изсипете в правоъгълна тавичка (върху пергаментова хартия) и заравнете с помощта на шпатула основата.

2Смесете съставките за пълнежа в блендера и разпределете равномерно върху основата. Поставете тавата във фризера докато подготвяте третия слой. В една малка купа смесете съставките за топинга и изсипете върху средния слой, като внимавате да го разнесете равномерно.

3Замразете баровете до втвърдяване. Извадете и оставете барчетата да се размразят на стайна температура в продължение на 20-30 минути и разрежете на парчета.

Да ви е сладко и без захар 🙂

Рецептата е на наша приятелка Елена Кънчева. Ако и вие искате да публикуваме ваша рецепта изпратете ни я!
Можем да я публикуваме тук или да я включим в книгата "Любимите здравословнои рецепти на България" Повече за инициативата виж тук.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню