Веган барчета с пекан

  By vdahnovenia  ,   , , ,   

юли 20, 2021

Това са едни от най-вкусните барчета, които сме опитвали. Основата е хрупкава и ароматна, а пълнежът плътен и наситен. А най-хубавото е, че може да се хапват без угризения.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 40 mins

Ingredients

За основата:

1 чаши (180 грама) нарязани ядки пекан

1 чаша (70 грама) неподсладени кокосови стърготини

8-10 (150 грама) пресни фурми

Пълнеж:

12 (200 грама) пресни (по-меки) фурми

1 чаша (300 грама) кокосово или ядково мляко (ние използвахме бадемово)

3 с.л. нишесте от тапиока

1 ч.л. ванилов екстракт

1 ч.л. морска сол

1 чаша (150 грама) ядки пекан начупени на половина

Directions

1Загрейте фурната до 175 С.

2За основата комбинирайте всички съставки в блендер или кухненски робот и смесете, докато стане лепкава и еднородна смес.

3Натиснете здраво в квадратна тава (8x8 "), облицована с пергаментова хартия.

4За пълнежа, смесете фурмите, млякото, нишестето, ванилия и солта до гладка смес. Добавете 1 чаша ядки пекан (2/3 от ядките за пълнежа) и ги смелете. Изсипете върху основата. Отгоре поръсете останалите 1/2 чаша пекан и ги притиснете леко.

5Печете 35-40 минути при 175С или докато ядките станат златисто кафяви.

6Извадете от фурната. След това охладете цяла нощ.

7Нарежете на квадрати и се насладете на резултата! Съхранявайте остатъците в херметически затворен съд в хладилника до една седмица.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню