

Веган барчета с пекан
By vdahnovenia Десерти, Закуски Без глутен, Без захар, Без млечни продукти, Веган печене
юли 20, 2021
Това са едни от най-вкусните барчета, които сме опитвали. Основата е хрупкава и ароматна, а пълнежът плътен и наситен. А най-хубавото е, че може да се хапват без угризения.
- Prep: 15 mins
- Cook: 40 mins
Directions
1Загрейте фурната до 175 С.
2За основата комбинирайте всички съставки в блендер или кухненски робот и смесете, докато стане лепкава и еднородна смес.
3Натиснете здраво в квадратна тава (8x8 "), облицована с пергаментова хартия.
4За пълнежа, смесете фурмите, млякото, нишестето, ванилия и солта до гладка смес. Добавете 1 чаша ядки пекан (2/3 от ядките за пълнежа) и ги смелете. Изсипете върху основата. Отгоре поръсете останалите 1/2 чаша пекан и ги притиснете леко.
5Печете 35-40 минути при 175С или докато ядките станат златисто кафяви.
6Извадете от фурната. След това охладете цяла нощ.
7Нарежете на квадрати и се насладете на резултата! Съхранявайте остатъците в херметически затворен съд в хладилника до една седмица.