Шоколадова торта Баунти – веган без захар

  By vdahnovenia  ,   , , ,   

април 1, 2019

Когато искаш да впечатлиш някого или просто да зарадваш себе си, тази торта "Баунти" е за теб – толкова богата на вкусове и усещания, че непременно ще се превърне във фаворит сред десертите, които приготвяш. Ванилово-кокосовият слой и слоят с осолен карамел са затворени между домашно приготвен черен шоколад.

Мммм...

Ingredients

Домашен тъмен шоколадов слой

1/2 чаша какаово масло (на малки парчета)

1/4 чаша кокосово масло

3/4 чаша сурово какао

1/4 чаша чист кленов сироп, при стайна температура или топъл

щипка морска сол

Кремообразен ванилово-кокосов слой *

2 1/2 чаши неподсладени кокосови стърготини

1/4 чаши пълномаслено консервирано кокосово мляко при стайна температура (енергично разклатете преди отваряне)

1/4 чаша кокосово масло, разтопено

1/4 чаша чист кленов сироп, на стайна температура

1 ч.л. чист екстракт от ванилия

1/4 ч.л. морска сол

Карамелен слой

1/2 чаша чист кленов сироп

1/2 чаша бадемов или лешников тахан

1/3 чаша кокосово масло

2 ч.л. чист екстракт от ванилия

1/4 ч.л. морска сол

Directions

1Нарежи пергаментова хартия и застели дъното на тавата. Ние използвахме форма с диаметър 20см.

За домашния тъмен шоколадов слой

1Разтопи какаовото и кокосовото масло на водна баня на средна температура, докато се втечнят.

2Дръпни от огъня и разбъркай с какаото и кленовия сироп. Шоколадът трябва да бъде гладък и гланциран.

3Изсипи около две трети от шоколада във формата и наклони тавата назад и напред, за да покриеш равномерно дъното.

4Замрази за 15 минути, за да се втвърди шоколадът.

За ванилово-кокосовия слой

1Докато шоколадът се втвърдява, подготви слоя от кокос и ванилия.

2Добави кокосово мляко, кокосовото масло, кленовия сироп, ванилията и морската сол в кухненски робот.

3Бъркай 4 минути, докато текстурата на сместа стане пухкава.

4Изсипи кокосовия слой върху охладения шоколадов и използвай метална шпатула или гърба на лъжица, за да го загладиш. Замрази за 15 минути, за да стегне леко.

За слоя карамел

1Добави всички съставки в малка тенджера. Разбъркай заедно на средно слаб огън, докато всички съставки се разтопят (приблизително 3 минути).

2Свали от котлона и остави да се охлади до стайна температура, след това го излей върху кокосовия слой, като използваш шпатула, за да загладиш повърхността, ако е необходимо. Замрази за най-малко 25 минути или докато слоят карамел е добре стегнал.

3Ако останалият (1/3) шоколад се е сгъстил, загрей го отново при ниска температура, за да се разтопи.

4След това го изсипи върху слоя карамел, наклони тавата напред - назад, за да покриеш равномерно повърхността, и замрази за още поне 15 минути.

5Съхранявай тортата в херметически затворена кутия в хладилника за период до две седмици или я замрази до един месец.

Разгледай и останлаите ни рецепти за сладкищи без захар и без глутен. Кратка селекция можеш да видиш тук, а за всички рецепти тук .
Ако ти е необходима повече тероия за храненето разгледай всичките ни книги за здравословно хранене тук.
А сега тествай рецептата и ни сподели как се прие от близките ти 🙂
Успех 🙂

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню