

Есенна цветна салата
февруари 26, 2018
Към готовата салата поднесох и картофена салата с праз лук и магданоз, 1 парче козе сирене и за мъжете наденички от „Ливади“. Отворих буркан лютеница на „Златната нива“ и бързата вечеря е готова. С много цвят и настроение! Резултат – остава ви повече време за почивка и възможност наистина да се насладите на златната есен!
А вие какво сложихте на масата в делничния ден, в който нямахте много енергия и на всичкото отгоре се прибрахте и късно от работа?
- Cook: 15 mins
Directions
1Накъсваме салатата. Нарязваме морковите на ленти с помощта на белачка за зеленчуци, праза по диагонал, репичките на кръгчета, лука, магданоза и копъра на дребно, а чушките – както ни харесва.
2Смесваме всички зеленчуци и поливаме с дресинг от класически ябълков оцет – нефилтриран, зехтин и сол. Разбиваме дресинга и поливаме.
3Можете да сложите и малко мариновани гъи. Ще се получи супер, но аз нямах такива подръка.
Тази година есента е особено красива и цветна! Днес ви предлагам да пуснете всички есенни цветове в дома си. Сложете ги на масата си, а още по-добре в чинията! Всички знаем, че колкото по-цветна е храната ни, толкова по-полезна е тя за нас, затова действайте. Това, което конкретно ви предлагам, е от днес и е много бърза вечеря, която спретнах точно за 15 минути с неща, които имах налични в хладилника.