

Запечена закуска с пекан и овесени ядки
By vdahnovenia Десерти, Закуски Без глутен, Без захар печене
юли 20, 2021
Тази запечена закуска ще се хареса на любителите на овесени ядки, като в същото време ще внесе разнообразие, защото вкусът е богат (орехов и сладък) и различен, по начина, по който са приготвени. А най-хубавото е, че в него се съдържат полезни мазнини (от кокосово масло и пеканите) и чист кленов сироп, в който се съдържат над 54 антиоксиданти и минерали като желязо и манган. Може да се заменят овесените ядки с безглутенови такива и по този начин закуската става идеална и за хора, страдащи от непоносимост към глутена. Това, което най-много ни хареса в нея е, че е идеален вариант за закуска, която да приготвите през уикенда и да хапвате през седмицата.
- Prep: 10 mins
- Cook: 40 mins
Ingredients
2 чаши овесени ядки (може да се използват безглутенови ядки)
1/4 чаша чист кленов сироп, плюс още малко за сервиране
1 ч.л. бакпулвер без алуминий И без глутен
2 чаши неподсладено бадемово мляко
1 голямо яйце (или 1 супена лъжица ленено семе)
2 с.л. кокосово масло, разтопено
Directions
1Загрейте фурната до 175 С.
2Намажете с малко кокосово масло тавичка за печене.
3В голяма купа смесете заедно овеса, половината от пеканите, бакпулвера, канелата и солта.
4Добавете в млякото, кленовия сироп, яйцето, кокосовото масло, ванилията и бананите. Разбъркайте добре да комбиниране.
5Внимателно изсипете овесена смес в приготвената тавичка.
6Разпръснете останалите пекани отгоре.
7Печете 35 до 40 минути, докато отгоре добие златист цвят. Извадете от фурната и оставете да изстинете за няколко минути.
8Нарежете и сервирайте.
Остатъка съхранявайте в добре затворена кутия в хладилника. Може да се хапва студена, затоплена леко, или залята с малко гореща вода.