Запечена закуска с пекан и овесени ядки

  By vdahnovenia  ,   ,   

юли 20, 2021

Тази запечена закуска ще се хареса на любителите на овесени ядки, като в същото време ще внесе разнообразие, защото вкусът е богат (орехов и сладък)  и различен, по начина, по който са приготвени. А най-хубавото е, че в него се съдържат полезни мазнини (от кокосово масло и пеканите) и чист кленов сироп, в който се съдържат над 54 антиоксиданти и минерали като желязо и манган. Може да се заменят овесените ядки с безглутенови такива и по този начин закуската става идеална и за хора, страдащи от непоносимост към глутена. Това, което най-много ни хареса в нея е, че е идеален вариант за закуска, която да приготвите през уикенда и да хапвате през седмицата.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 40 mins

Ingredients

2 чаши овесени ядки (може да се използват безглутенови ядки)

1 чаша нарязан пекан

1/4 чаша чист кленов сироп, плюс още малко за сервиране

1 ч.л. бакпулвер без алуминий И без глутен

1 ч.л. смляна канела

1 ч.л. хималайска сол

2 чаши неподсладено бадемово мляко

1 голямо яйце (или 1 супена лъжица ленено семе)

2 с.л. кокосово масло, разтопено

2 с.л. чист екстракт от ванилия

2 узрели банани, нарязани на парчета

Directions

1Загрейте фурната до 175 С.

2Намажете с малко кокосово масло тавичка за печене.

3В голяма купа смесете заедно овеса, половината от пеканите, бакпулвера, канелата и солта.

4Добавете в млякото, кленовия сироп, яйцето, кокосовото масло, ванилията и бананите. Разбъркайте добре да комбиниране.

5Внимателно изсипете овесена смес в приготвената тавичка.

6Разпръснете останалите пекани отгоре.

7Печете 35 до 40 минути, докато отгоре добие златист цвят. Извадете от фурната и оставете да изстинете за няколко минути.

8Нарежете и сервирайте.

Остатъка съхранявайте в добре затворена кутия в хладилника. Може да се хапва студена, затоплена леко, или залята с малко гореща вода.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню