Здравословни гофрети с тиква

  By vdahnovenia    , ,   

април 7, 2019

Тези тиквени гофрети са хрупкави отвън и пухкави отвътре. Тайната им съставка е овесеното брашно, което лесно може да си приготвите вкъщи от овесени ядки.

Ingredients

200 g овесено брашно*

1 с.л. бакпулвер

3/4 ч.л. сол

1 ч.л. канела

1/2 ч.л. джинджифил

¼ ч.л. индийско орехче

1/4 ч.л. бахар или карамфил

3 големи яйца

малка чаша мляко по избор (ние използвахме неподсладено бадемово мляко)

1/2 чаша разтопено кокосово масло

½ чаша (120 грама) пюре от тиква

3 с.л. кленов сироп

1 с.л. ванилов екстракт

Примерни гарнитури: кленов сироп; тахан, който обичате; печени ядки; кокосова бита сметана.

Directions

1В голяма купа смесете овесеното брашно, бакпулвера, солта, канелата, джинджифила, индийското орехче и карамфила. Разбъркайте хубаво.

2В друга купа разбийте яйцата. След това добавете млякото, кокосовото масло, тиквеното пюре, кленовия сироп ванилията. Разбъркайте, докато сместа стане еднородна.

3Изсипете течната смес в сместа от овесено брашно. Разбъркайте с голяма лъжица, докато се комбинират (тестото ще продължи да е малко грубо). Оставете тестото да почива за 10 минути, така че овесеното брашно да има време да попие част от влагата.

4Включете гофретника, за да го подгреете. Изсипете тесто върху загрятия гофретник, достатъчно, за да покриете центъра му и още малка повърхност около центъра и затворете капака.

5След като гофретата стане златиста, я извадете и прехвърлете върху решетка. Не подреждайте гофретите една върху друга, за да не губят хрупкавост.

6Повторете с останалото тесто и сервирайте с желаната гарнитури отстрани.

* Направете свое собствено овесено брашно, като просто сложите овесени ядки в чопър или кафемелачка, докато те се смелят на фино брашно. Ще трябва да смесите около 2 ¼ чаши овесени ядки,  за да направите 2 ¼ чаши брашно.

Ако пък предпочитате безглутенов вариант на тези гофрети, може да използвате безглутенови овесени ядки и готово!

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню