fbpx

Зеленчуци с оризов кускус

  By vdahnovenia    

февруари 26, 2018

  • Cook: 15 mins

Ingredients

500 g зеленчуков микс – не замразен, а приготвен от собственоръчно

150 g оризов кускус (може да замените и с кафяв ориз)

сокът на ½ лимон

30 ml студено пресован зехтин

Directions

1Сварявате зеленчуците на пара. Когато са готови, ги овкусявате с предварително смесените зехтин и лимонов сок. Част (количество според указанието на опаковката) от още топлата вода от зеленчуците използвате като бульон за оризовия кускус. Добавяте малко зехтин и оставяте да се задуши за около 10 минути, като плътно затваряте капака.

2Сервирате зеленчуците в красива чиния и слагате от кускуса в някаква интересна форма. Аз избрах сърца за моята малка дъщеря. Да ви е сладко!

Отворете сърцето си за красотата, почувствайте я с душата си и ще видите колко лесно ще влезе в живота ви и ще е първото нещо, което ще виждат очите ви, накъдето и да погледнете. Днешната рецепта е един страхотен пример за това с колко красота можете да поднесете една тривиална, леко модифицирана рецепта, преекспонирана в детството ни, или поне в моето. Надявам се, че ще успея да ви убедя, че не е необходимо да готвите сложни засукани манджи с уникални екзотични продукти, за да имате красиво и вкусно ястие, сготвено с любов, споделено с усмивка.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню