

Канелени безглутенови палачинки с кленов сироп и кокосова пудра захар
By vdahnovenia Хляб, мъфини и печива печене
януари 12, 2018
Канелени безглутенови палачинки с кленов сироп и кокосова пудра захар
Моята представа за идеална неделна, мъъъързелива и много вкусна семейна закуска почти винаги е свързана... със сладки палачинки. А вашата?
Представете си палачинки колкото здравословни, толкова и вкусни. Представете си палачинки, с които можете да закусите без никакви притеснения. Палачинки, които не са пържени, а печени, палачинки, в които няма захар, и палачинки, в които няма глутен! Освен това се приготвят много лесно.
- Cook: 25 mins
Directions
1Смесете всички сухи съставки и разбъркайте. Добавете и останалите продукти и разбийте добре на ръка или с помощта на миксер. Трябва да получите смес с гъстотата на боза. Тъй като тапиоката набъбва много, ако е необходимо, просто налейте още бадемово мляко или вода. Слагайте по малко от сместа в предварително загрят тиган – за предпочитане с керамично покритие. Ако се притеснявате, че ще залепнат, напръскайте с кокосово масло, преди да сложите от сместа. След минута обърнете палачинката и печете, докато и от другата страна стане готова Не прегаряйте палачинките. Трябва да имат леко карамелен, а не кафяв загар.
2Разбира се, можете да използвате и друга мазнина, но студено пресованата кокосова мазнина е най-устойчивата растителна мазнина за готвене. Това означава, че при нагряване (дори и на висока температура) не гранясва и не образува трансмазнини и вредни радикали.
3За да приготвите кокосовата захар, смелете кокосовите стърготини в кафемелачката за 3 – 4 секунди. Не продължавайте с меленето твърде дълго, защото кокосовите стърготини ще станат на кокосово масло и няма да получите търсения ефект.
4Гарнирайте палачинките с много кленов сироп и кокосовата пудра захар. *Аз използвах микс от безглутеново брашно, в което имаше тапиока. Ако във вашето брашно няма, добавете 2 супени лъжици брашно от тапиока.