fbpx

Канелени безглутенови палачинки с кленов сироп и кокосова пудра захар

  By vdahnovenia    

януари 12, 2018

Канелени безглутенови палачинки с кленов сироп и кокосова пудра захар

Моята представа за идеална неделна, мъъъързелива и много вкусна семейна закуска почти винаги е свързана... със сладки палачинки. А вашата?

Представете си палачинки колкото здравословни, толкова и вкусни. Представете си палачинки, с които можете да закусите без никакви притеснения. Палачинки, които не са пържени, а печени, палачинки, в които няма захар, и палачинки, в които няма глутен! Освен това се приготвят много лесно.

  • Cook: 25 mins

Ingredients

Продукти за безглутеновите палачинки:

1 чаша безглутеново брашно*

2 чаши бадемово мляко (или вода)

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода бикарбонат

1/4 ч.л. ксанова гума

2 с.л. кокосово масло

1 ч.л. (или повече) канела

щипка стевия

1/2 ванилия

Продукти за кокосовата пудра захар:

2-3 с.л. кокосови стърготини.

Directions

1Смесете всички сухи съставки и разбъркайте. Добавете и останалите продукти и разбийте добре на ръка или с помощта на миксер. Трябва да получите смес с гъстотата на боза. Тъй като тапиоката набъбва много, ако е необходимо, просто налейте още бадемово мляко или вода. Слагайте по малко от сместа в предварително загрят тиган – за предпочитане с керамично покритие. Ако се притеснявате, че ще залепнат, напръскайте с кокосово масло, преди да сложите от сместа. След минута обърнете палачинката и печете, докато и от другата страна стане готова Не прегаряйте палачинките. Трябва да имат леко карамелен, а не кафяв загар.

2Разбира се, можете да използвате и друга мазнина, но студено пресованата кокосова мазнина е най-устойчивата растителна мазнина за готвене. Това означава, че при нагряване (дори и на висока температура) не гранясва и не образува трансмазнини и вредни радикали.

3За да приготвите кокосовата захар, смелете кокосовите стърготини в кафемелачката за 3 – 4 секунди. Не продължавайте с меленето твърде дълго, защото кокосовите стърготини ще станат на кокосово масло и няма да получите търсения ефект.

4Гарнирайте палачинките с много кленов сироп и кокосовата пудра захар. *Аз използвах микс от безглутеново брашно, в което имаше тапиока. Ако във вашето брашно няма, добавете 2 супени лъжици брашно от тапиока.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню