

Лесни питки без месене в три аромата
By vdahnovenia Хляб, мъфини и печива печене
януари 12, 2018
- Cook: 45 mins
Directions
1Допълнителното овкусяване и ароматизиране е въпрос на лични предпочитания. Аз ви представям моите три фаворита.
2Смесваме всички сухи съставкии добавяме водата. Разбъркваме добре. Ако е необходимо, добавяме още вода. Сместа трябва да е много мека.
3Разпределяме я на три части и овкусяваме с трите различни съставки. Оформяме малки питки. По желание овалваме в брашно за набрашнена коричка.
4Слагаме върху хартия за печене и печем в предварително загрята до 220 градуса фурна. След първите 10 минути намаляваме на 190 градуса. Печем още 15 минути.
Огромното здравословно предимство е, че не са направени с мая. А това е и причината за ускоряване на процеса на готвене. В хлябовете, които приготвям у дома, се старая да използвам лимец всеки път, когато имам възможност. Той е по-вкусен и с по-ниско съдържание на глутен. Въпреки това винаги добавям по малко от други безглутенови брашна. Ако не разполагате с лимец и/или безглутенови брашна, използвайте вашия любим здравословен вариант.