fbpx

Лесни питки без месене в три аромата

  By vdahnovenia    

януари 12, 2018

  • Cook: 45 mins

Ingredients

Продукти:

500 g брашно от лимец

100 g царевично брашно

100 g брашно от нахут

1/2 ч.л. хималайска сол

1 ч.л. сода бикарбонат

1 ч.л. сурова кафява захар или нектар от агаве

2 1/2 чаши вода

За допълнителните вкусове:

Вариант 1 – ким

Вариант 2 – риган и супени домати

Вариант 3 - чубрица

Directions

1Допълнителното овкусяване и ароматизиране е въпрос на лични предпочитания. Аз ви представям моите три фаворита.

2Смесваме всички сухи съставкии добавяме водата. Разбъркваме добре. Ако е необходимо, добавяме още вода. Сместа трябва да е много мека.

3Разпределяме я на три части и овкусяваме с трите различни съставки. Оформяме малки питки. По желание овалваме в брашно за набрашнена коричка.

4Слагаме върху хартия за печене и печем в предварително загрята до 220 градуса фурна. След първите 10 минути намаляваме на 190 градуса. Печем още 15 минути.

Огромното здравословно предимство е, че не са направени с мая. А това е и причината за ускоряване на процеса на готвене. В хлябовете, които приготвям у дома, се старая да използвам лимец всеки път, когато имам възможност. Той е по-вкусен и с по-ниско съдържание на глутен. Въпреки това винаги добавям по малко от други безглутенови брашна. Ако не разполагате с лимец и/или безглутенови брашна, използвайте вашия любим здравословен вариант.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню