fbpx

Лесни постни чушки

  By vdahnovenia  ,

февруари 26, 2018

Изберете колкото се може по-малки чушки и/или камби – сезонът им е към края си, така че възползвайте се! Напълнете с мексиканска салата по ваш вкус. Ако сте фенове на лютото, може да напълните и някакви леко люти чушки.

  • Cook: 1 hr

Ingredients

За мексиканската салата аз използвах:

1/2 чаша адзуки боб – можете да замените с най-дребния боб, който можете да намерите на пазара

1/2 чаша жълт грах (можете да купите от магазини Кауфланд)

4 печени и обелени чушки

1 глава кромид лук, нарязан на ситно

5 - 6 кисели краставички, нарязани на ситно

2 с.л. зехтин

1/2 чаша редуциран доматен сок, овкусен с индийско орехче, щипка захар и 1 скилидка чесън

1/3 връзка магданоз

1/3 ч.л. сол

Directions

11 килограм от възможно най-малките чушки, които можете да намерите на пазара или в градината си!

2Редуцирането на доматения сок е много лесна задача, изисква се малко повече търпение. Просто сложете доматения сок заедно с всички подправки за него на котлона и оставете да заври. Веднага след като стане това, намалете котлона на 2 и оставете сосът да се изпари на половина, като разбърквате от време на време.

3През това време сварете боба и граха и смесете с всички нарязани зеленчуци.

4Добавете доматения сос и подправките и разбъркайте. Получената смес използвайте, за да напълните чушките, които сте почистили и разрязали по дължина предварително. Не махайте дръжките, а срежете и тях по средата по дължина, за да имате дръжка за вече готовите, пълнени чушки.

5Печете върху хартия за печене за около 15 – 20 минути.

6При сервиране може да поднесете със сос от сусамов тахан и лимонов сок – любимият ми или ядкова майонеза! Леки пости!

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню