

Майонеза от покълнал слънчоглед или кашу
By vdahnovenia Кулинарно училище, Предястия Без глутен, Без захар, Без млечни продукти, Веган, Микробиом диета, Нисковъглехидратна, Програма "Ключът към бързият метаболизъм"
февруари 26, 2018
Аз си направих майонеза от кашу, вие може да си я направите и от покълнал слънчоглед. Ето как става:
- Cook: 10 mins
Directions
1Сложи ядките, солта и водата в блендера и миксирй. Ако не разполагаш с блендер, може да ползваш пасатор.
2Когато се пасират добре, започни да добавяш на тънка струйка, първо зехтина, а след това лимоновия сок. Като не спираш да разбиваш с пасатора или блендера. Ще се получи уникална, пухкава и много вкусна емулсия.
3Прехвърли в стъклен съд и прибири в хладилника.
Така получената майонеза може да ползваш за сандвичи, крекери, спагети и за много други неща, включително дресинг за салата. За дресинг обаче ще трябва малко да поразредиш с лимонов сок или вода. А може да сервираш и на парти с микс от зеленчукови пръчици.
Или в домшна руска салата. Виж вариации на рецептата тук.
Да ви е сладко!
И като казах руска салата... Кой не я обича? Като се замисля, не познавам такъв човек. Странно, но още преди да започна да преценявам какво слагам в чинията си поради ред причини, за мен важните съставки в руската салата винаги са били маринованите краставички, грахът и морковите. Погледнато сега, в руската салата няма много полезни неща, да не казвам, че от гледна точна на разделното хранене, което спазвам 90%, тази салата е абсурдна. За калориите няма да говоря :). Но като се замисли човек, винаги може да намери комбинации и вариации. Е, размишленията ми по този въпрос естествено ме отведоха първо до майонезата. Майонезата сама по себе си не е лоша стига да:
- нямате проблем с килограмите,
- нямате проблем с холестерола,
- направили сте я у дома с истински продукти,
- НЕ СТЕ Я КУПИЛИ ОТ МАГАЗИНА
- комбинирали сте я правилно, което на кратко означава да и добавите доста пресни, нескорбелени зеленчуци.
И както виждаш, условията са много. Затова разчитай на себе си и си направи своя версия 🙂 Аз я направих с кашу. Ти можеш да я направите и от покълнал слънчоглед, накиснати орехи, бадеми, лешници. Мисли извън шаблона 😉
Ако тази рецепта ти е харесала, сподели я с приятелка 🙂
Както казах, няма човек, който да не обича майонеза, затова вярвам, че ще ти е благодарна.
Тази рецепта е подходяща за програмите:
"Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези"
"Ключът към бързият метаболизъм"
"Нисковъгледхидратно хранене за всеки ден"
Някои от протоколите в "Протокола Хашимото" и "Хашимото: Хранителна фармакология"
За още вкусни и полезни рецепти, разгледай цялата категория с "Рецепти".