fbpx
Майонеза от покълнал слънчоглед или кашу
Майонеза от покълнал слънчоглед или кашу

Майонеза от покълнал слънчоглед или кашу

  By vdahnovenia  ,   , , , , , ,

февруари 26, 2018

Аз си направих майонеза от кашу, вие може да си я направите и от покълнал слънчоглед. Ето как става:

  • Cook: 10 mins

Ingredients

1 чаша слънчогледови семки или кашу (предварително накиснати за 8 часа )

100 ml лимонов сок

50 ml зехтин

щипка сол

вода до получаване на желаната гъстота

Directions

1Сложи ядките, солта и водата в блендера и миксирй. Ако не разполагаш с блендер, може да ползваш пасатор.

2Когато се пасират добре, започни да добавяш на тънка струйка, първо зехтина, а след това лимоновия сок. Като не спираш да разбиваш с пасатора или блендера. Ще се получи уникална, пухкава и много вкусна емулсия.

3Прехвърли в стъклен съд и прибири в хладилника.

Майонеза от покълнал слънчоглед или кашу

Така получената майонеза може да ползваш за сандвичи, крекери, спагети и за много други неща, включително дресинг за салата. За дресинг обаче ще трябва малко да поразредиш с лимонов сок или вода. А може да сервираш и на парти с микс от зеленчукови пръчици.

Или в домшна руска салата. Виж вариации на рецептата тук.

Да ви е сладко!

И като казах руска салата... Кой не я обича? Като се замисля, не познавам такъв човек. Странно, но още преди да започна да преценявам какво слагам в чинията си поради ред причини, за мен важните съставки в руската салата винаги са били  маринованите краставички, грахът и морковите. Погледнато сега, в руската салата няма много полезни неща, да не казвам, че от гледна точна на разделното хранене, което спазвам 90%, тази салата е абсурдна. За калориите няма да говоря :). Но като се замисли човек, винаги може да намери комбинации и вариации. Е, размишленията ми по този въпрос естествено ме отведоха първо до майонезата. Майонезата сама по себе си не е лоша стига да:

  • нямате проблем с килограмите,
  • нямате проблем с холестерола,
  • направили сте я у дома с истински продукти,
  • НЕ СТЕ Я КУПИЛИ ОТ МАГАЗИНА
  • комбинирали сте я правилно, което на кратко означава да и добавите доста пресни, нескорбелени зеленчуци.

И както виждаш, условията са много. Затова разчитай на себе си и си направи своя версия 🙂 Аз я направих с кашу. Ти можеш да я направите и от покълнал слънчоглед, накиснати орехи, бадеми, лешници. Мисли извън шаблона 😉

Ако тази рецепта ти е харесала, сподели я с приятелка 🙂
Както казах, няма човек, който да не обича майонеза, затова вярвам, че ще ти е благодарна.

Тази рецепта е подходяща за програмите:

"Микробиом диета"

"Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези"

"14 дни детокс"

"Ключът към бързият метаболизъм"

"Нисковъгледхидратно хранене за всеки ден"

Някои от протоколите в "Протокола Хашимото" и "Хашимото: Хранителна фармакология"

За още вкусни и полезни рецепти, разгледай цялата категория с "Рецепти".

 

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню