Най-бързите бисквити - палео, без брашно, веган - Вдъхновения

Най-бързите бисквити – палео, без брашно, веган

  By Borislava Lutskanova  , ,   , , ,   

март 6, 2019

Това са най-бързите бисквити :-)
Много бързо се правят, много бързо се пекат и уви – много бързо изчезват, след като изстинат.
Бисквитите са безглутенови, палео, без захар, без млечни продукти, без брашно и поради тази причина са много подходящи за много различни видове режими.
Рецептата е базова. Можете да ги направиш лимонови с чиа, портокалови с парченца шоколад или ванилови с шоколадов чипс :-) Изборът е твой. Сега ти представям портокаловите с парченца шоколад, но те уверявам, че и без допълнителните вкусове са мнооого, много вкусни :-)

Ingredients

Продукти

100 грама разтопено кокосово масло

1 чаша (175 грама или 100 мл) кокосов нектар

250 грама бадемово брашно

40 грама кокосово брашно

1 ч.л. бакпулвер

Допълнително - по желание

кората на 1 лимон (или портокал)

3-4 капки етерично масло на doTERRA от див портокал, ако решите да правите портокалови бисквити или лимон, ако решите да са лимонови

50 грама какаова маса или черен шоколад

Directions

1В голяма купа смесете мокрите съставки (включително лимоновия или портокаловия екстракт и кори, ако ще използвате такива).

2Една по една добавете и сухите съставки към мокрите.

3Разбъркайте добре до пълно смесване.

4На финала добавете какаовата маса (или черния шоколад) и размесете добре.

5Завийте сместа с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилника за около 30 минути, за да стегне.

6След 30-ина минути извадете тестото от хладилника. Оформете малки бисквити и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене.

7Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна 10-ина минути или докато придобият лек златист загар.

8Внимавайте, защото загарят много бързо, така че бъдете наблизо и ги наблюдавайте.

9Когато ги извадите, бисквитите ще са много меки. Не ги пипайте, а ги оставете да изстинат и да се стегнат.

10Ако искате да ги снимате или да ги опитате, постарайте се да го направите, преди останалите членове на семейството да са стигнали до тях :-)

00:00

2 Reviews

Може, разбира се!
А вие пробвахте ли? Интересно ми е консистенцията как се е получила?
Но внимателно с меда. Не е попоръчително да се нагрява, тъй като губи витамини и минерали и се превръща в обикновена захар. Да кажем, че от време на време може, но не е добре да е практика.

Анна

март 25, 2019

Може да се сложи 2 с.л. мед и масло вместо кокосово масло.

All fields are required to submit a review.