fbpx

Пица с блат от карфиол

  By vdahnovenia    

януари 12, 2018

Ingredients

За блата:

2 чаша настърган карфиол

2 чаша настъргана биволска моцарела

2 яйца

сол, черен пипер, риган, чесън и други подправки на вкус

Веган блат:

1 глава настърган карфиол

3/4 чаша смляни на брашно ядки или семена

1/4 чаша чиа семена

1 чаша вода

сол, черен пипер, риган, чесън и други подправки на вкус

Directions

1Оригиналът настоява за сварен и охладен карфиол, в който не видях логика, затова си настъргах директно суровия. Имах някакви надежди, че така ще хрупка, но не би. Карфиолът, моцарелата и разбитото яйце (или семената и водата) се разбъркват заедно с подправките и се изсипват върху хартия за печене като се сплескват леко с лъжица. Фурната се загрява на 200 градуса и блата се слага на долно ниво за печене, за да се изпече добре и от долу за около 15-20 минути. Добре е да се наглежда докато не добие този вид:

2Вади се от фурната и се слага плънка по твой вкус и желание. Плънката трябва да е предварително приготвена, като целта е само да се запече горния слой и да не изгори блата. Пицата се връща във фурната и се слага на най-горно ниво с включен горен реотан за около 5 минути. За плънка използвах лютеница и малко ементал, а след като я извадих от фурната поръсих с рукола.

В заключение ще кажа, че у дома много се хареса! Само ме помолиха да измисля друго име на рецептата, защото съпругът ми е традиционалист и иска, като му се сервира пица, да яде пица. Иначе щом е одобрено от баща ми и съпруга ми, значи влиза в семейния рецептурник.
Пробвайте и вие!

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню