

Пристрастяващо вкусен карфиол
By vdahnovenia Предястия печене
февруари 26, 2018
И вие ли си мислите, че карфиолът е най-вкусен, когато е обилно паниран в маслена баня и полят с мазен млечен сос? Е, значи ви липсва другата гледна точка. Време да се запознаете и с други, страхотни рецепти. Ето една лека, бърза и изненадващо добра. Няма да губя време да ви убеждавам колко е вкусна, защото можете да се уверите сами. Карфиолът ще се сготви сам, докато подготвяте вечерната салата. Какво по-хубаво от това?
- Cook: 30 mins
Directions
1Разрязваме карфиола, на възможно най-плоски резени и го поставяме в купа. Смесваме оцета (лимона) и зехтина и поливаме карфиола. Оставяме го да се маринова за около 15-20 минути и го подреждаме в тава, предварително постлана с хартия за печене.
2Слагаме ги в предварително загрята до 220 градуса фурна и печем до леко златист загар - 15-20 минути. 2-3 минути преди да го извадим от фурната, поръсваме щедро със сминдух. Става страшно хрупкав и пристрастяващо вкусен!