fbpx

Пристрастяващо вкусен карфиол

  By vdahnovenia    

февруари 26, 2018

И вие ли си мислите, че карфиолът е най-вкусен, когато е обилно паниран в маслена баня и полят с мазен млечен сос? Е, значи ви липсва другата гледна точка. Време да се запознаете и с други, страхотни рецепти. Ето една лека, бърза и изненадващо добра. Няма да губя време да ви убеждавам колко е вкусна, защото можете да се уверите сами. Карфиолът ще се сготви сам, докато подготвяте вечерната салата.  Какво по-хубаво от това?

  • Cook: 30 mins

Ingredients

1 глава карфиол

5 с.л. оцет или лимонов сок

6 с.л. зехтин

сминдух на вкус

Directions

1Разрязваме карфиола, на възможно най-плоски резени и го поставяме в купа. Смесваме оцета (лимона) и зехтина и поливаме карфиола. Оставяме го да се маринова за около 15-20 минути и го подреждаме в тава, предварително постлана с хартия за печене.

2Слагаме ги в предварително загрята до 220 градуса фурна и печем до леко златист загар - 15-20 минути. 2-3 минути преди да го извадим от фурната, поръсваме щедро със сминдух. Става страшно хрупкав и пристрастяващо вкусен!

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню