

Ingredients
3 - 4 патладжана – винаги избирам по-малък или среден размер на плодовете и зеленчуците, защото са по-свежи, с повече концентирани хранителни вещества в тях и с по-малко пестициди (ако не са био, разбира се)
шепа от любимите ви маслини – моите са трумба
сол (хималайска или морска) на вкус
2 – 3 с.л. студено пресован зехтин
Directions
1Измиваме патладжаните и ги мятаме директно на барбекюто. Ако не разполагате с такова, може да печете директно върху котлона. Ако не ви се чисти после и котлон, може да пробвате да загреете предварително тава (за предпочитане керамична) във фурната и да сложите патладжаните върху нея едва след като е загрялта.
2Изпичаме ги и сега най-важната стъпка – слагаме ги да се задушат в тенджера с плътно затворен капак. Оставяме така за около десетина минути. Важно е капакът на тенджерата да се е изпотил хубаво.
3След това обелваме и сервираме в чиния. Може да нарежем на ленти или на филийки и да украсим с магданоз, а можем и да сервираме цял.
4Гарнираме с доматите, поръсваме с магданоза и чесъна и накрая поливаме със зехтина и оцета.
Продължавам с Е-диетата. Вкусно ми е, красиво ми е и симптомите си отиват един по един. Възвърнала съм си предишните нива на суперенергия и се чувствам прекрасно! Чувствам, че мога да променя света само с една усмивка! Дали е възможно, не знам, но искам да продължавам да откривам красотата в малките неща, да прощавам на враговете си и на хора, които са ме наранили, да се смея и да се радвам на живота.
Защо ви пиша всичко това? Защото искам да разберете, че това никак не е трудно, колкото изглежда. Изисква се само да се освободим от тежките мисли, които ни връхлитат като неканени гости, и можем да се насладим на красотата на простичките неща. Ще попитате как, ами всичко е въпрос на желание! Е, и малко практики и резултатът не закъснява!
Какво по просто от един изпечен патладжан? Можете ли да сервирате просто един патладжан на вечеря и да впечатлите важни гости или любимите хора? Според мен определено да. Защо? Ами има си някои малки трикове, разбира се, но кажете ми каква по-лека лятна вечеря от печен патладжан, поднесен с пресни домати и магданоз? Ако ви е твърде семпло и се притеснявате да не останат гладни гостите, можете да добавите парче сирене. На мен ми е вкусно и така.