

Протеиново брауни с тиква. Без брашно и без захар
By Borislava Lutskanova Десерти, Закуски, Кулинарно училище Без глутен, Без захар, Без млечни продукти, Веган печене
март 12, 2019
Изпращаме сезона на тиквата с едно вкусно протеиново брауни без брашно. И разбира се, без захар – продължаваме темата за сладкиши без захар.
Извън сезона на тиквата можете да я замените с варени и пасирани моркови или с праскови.
Рецептата е бърза, лесна и много вкусна.
Идеална за спортуващи, хора на хранителен режим и злояди деца 🙂
Ingredients
За браунито
70 грама пресни натурални фурми или паста от фурми
1/2 ч.л. сода за хляб - без алуминий
няколко капки течен екстракт от ванилия – може да се пропусне или да се сложи друг вид
За кокосовата глазура
400 милилитра (1 консерва) кокосова сметана или кокосово мляко.
1-2 с.л. мед - може и да се пропусне, но отваря и омекотява вкуса на кокоса
Directions
1Разбий яйцата с фурмите и тиквата в кухненски робот с S-образния нож. Ако нямаш кухненски робот, може да използваш пасатор, но става по-бавно.
2Добави оцета и останалите сухи съставки и продължи да разбиваш.
3Изсипи във форма за торта
4Печи на 180 градуса (предварително загрята фурна) около 20 – 30 минути.
5Трябва да хване леко кафеникава коричка отгоре. Пробваш с клечка – знаеш как.
6След като извадиш браунито от фурната, го полей с кокосовата сметана, разбъркана с меда, за да попие и да се сиропира.
7След като изстине, го извади от тавичката и разрежи на парчета.
8Да ти е сладко! 🙂
Опитай новия ни сладкиш и ни сподели твоите впечатления.
Ако си решила да импровизираш и да замениш някоя съставка с нещо друго, сподели ни в коментар към тази рецепта. Ще се радвам да чуя и твоята версия.
И още нещо, ако рецептата ти е харесала ще се радваме да я споделиш с приятели, които искат да се хранят здравословно и вкусно. Защото вярвам, че двете неща са възможно заедно.
За още вкусни коксови рецепти виж новата ни книга „"Чудото кокосово масло"“