Протеиново брауни с тиква. Без брашно и без захар - Вдъхновения
proteinovo-brauni-s-tikva
proteinovo-brauni-s-tikva

Протеиново брауни с тиква. Без брашно и без захар

  By Borislava Lutskanova  , ,   , , ,   

март 12, 2019

Изпращаме сезона на тиквата с едно вкусно протеиново брауни без брашно. И разбира се, без захар – продължаваме темата за сладкиши без захар.
Извън сезона на тиквата можете да я замените с варени и пасирани моркови или с праскови.
Рецептата е бърза, лесна и много вкусна.
Идеална за спортуващи, хора на хранителен режим и злояди деца :)

Ingredients

За браунито

4 яйца

70 грама кокосово брашно

70 грама пресни натурални фурми или паста от фурми

300 грама варена тиква

1/2 ч.л. сода за хляб - без алуминий

1 ч.л. бакпулвер

1 с.л. ябълков оцет

30 грама грахов протеин

няколко капки течен екстракт от ванилия – може да се пропусне или да се сложи друг вид

1 ч.л. канела

1/2 ч.л. индийско орехче

1 ч.л. джинджифил

За кокосовата глазура

400 милилитра (1 консерва) кокосова сметана или кокосово мляко.

1-2 с.л. мед - може и да се пропусне, но отваря и омекотява вкуса на кокоса

Directions

1Разбий яйцата с фурмите и тиквата в кухненски робот с S-образния нож. Ако нямаш кухненски робот, може да използваш пасатор, но става по-бавно.

2Добави оцета и останалите сухи съставки и продължи да разбиваш.

3Изсипи във форма за торта

4Печи на 180 градуса (предварително загрята фурна) около 20 – 30 минути.

5Трябва да хване леко кафеникава коричка отгоре. Пробваш с клечка – знаеш как.

6След като извадиш браунито от фурната, го полей с кокосовата сметана, разбъркана с меда, за да попие и да се сиропира.

7След като изстине, го извади от тавичката и разрежи на парчета.

8Да ти е сладко! :-)

Опитай новия ни сладкиш и ни сподели твоите впечатления.

Ако си решила да импровизираш и да замениш някоя съставка с нещо друго, сподели ни в коментар към тази рецепта. Ще се радвам да чуя и твоята версия.

И още нещо, ако рецептата ти е харесала ще се радваме да я споделиш с приятели, които искат да се хранят здравословно и вкусно. Защото вярвам, че двете неща са възможно заедно.

За още вкусни коксови рецепти виж новата ни книга „"Чудото кокосово масло"

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.