fbpx

Розово смути

  By vdahnovenia    

януари 12, 2018

Мамо, направи ми розово смути!

Напоследък дъщеря ми е на вълна розово. Съвсем нормално, разбира се! Та иска да правим розова торта, розово смути, розови сладки… За съжаление, розовата торта изчезна преди да успея да я снимам, но някой ден ще ви я покажа. Поне розовото смути е толкова елементарно, че може да се прави всеки ден за закуска или вместо следобеден десерт, та успях да го снимам.

  • Cook: 5 mins

Ingredients

Ето какво съдържа:

1 банан

1 малко парченце цвекло или 2–3 супени лъжици сок от цвекло

2-3 капки натурална ванилия

1 чаша вода

Directions

Най-лесно можете да получите желания цвят със сок от цвекло, но за целта ще ви се наложи да измиете както блендера, така и сокоизстисквачката. Затова измислих доста по-бърз и лесен вариант. Слагате парчето цвекло с водата в блендера и разбивате. После прецеждате и изхвърляте парчетата цвекло. Пурпурната вода я връщате обратно в блендера, добавяте банана и ванилията и разбивате! Това е базова рецепта. По ваше желание можете да добавите мед, мака, оризов или грахов протеин и каквото друго пожелаете стига да е с неутрален цвят, за да не развали розовата еуфория.

Ако не се получили желания розов цвят, можете да добавите още банан. Добавяйте по малко, за да не изпуснете точния момент.

Поднесете с много настроение!

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню